Η μάχη ενάντια στην «αξιολόγηση» στο Δημόσιο βρίσκεται στα χέρια της βάσης των σωματείων και των ομοσπονδιών

Σε κρίσιμο σταυροδρόμι βρίσκεται η συνέχεια της απεργίας-αποχής από την «αξιολόγηση ΣΥΡΙΖΑ» των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Από την αρχή καμία μνημονιακή συνδικαλιστική δύναμη στην ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ) δεν καλόβλεπε τις αντιδράσεις ενάντια στο νόμο 4369/2016, αφού στην πραγματικότητα  συμφωνούν με την «αξιολόγηση» των υπαλλήλων και τη μετατόπιση του βάρους των μνημονιακών πολιτικών πάνω στους εργαζόμενους.
Η επιμονή του συνόλου των αριστερών συνδικαλιστικών παρατάξεων (ΜΕΤΑ-ΠΑΜΕ-Παρεμβάσεις) και οι αγωνιστικές διαθέσεις της βάσης πίεσαν την ΑΔΕΔΥ για την οργάνωση του πετυχημένου αγώνα της απεργίας-αποχής και έφεραν την υπουργό  Όλγα Γεροβασίλη και την κυβέρνηση σε δύσκολη θέση, ώστε να περάσουν απεργοσπαστικές τροπολογίες μαζί με τη Νέα Δημοκρατία και σε αμηχανία, ώστε να μην ανακοινώνουν τα ποσοστά συμμετοχής των Δ.Υ. στην απεργία-αποχή.
Όμως, παρά τη δικαίωση που πέτυχαν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο στις 13 Μάρτη, απέναντι στην τιμωρητική τροπολογία Γεροβασίλη, μέσω απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Ιωαννίνων το οποίο έκανε δεκτή την προσφυγή εργαζομένου στο ΤΕΙ Ηπείρου (που είχε αποκλειστεί με ομόφωνη απόφαση της συγκλήτου από τις διαδικασίες κρίσεων, επειδή συμμετείχε και συμμετέχει στην απεργία-αποχή) και διέταξε το ΤΕΙ Ηπείρου να δεχθεί τη συμμετοχή του αιτούντα στα επόμενα στάδια της επίμαχης διαδικασίας επιλογής, το μνημονιακό προεδρείο της ΑΔΕΔΥ διστάζει να οργανώσει έγκαιρα και συντεταγμένα την επόμενη μάχη.
Οι παρατάξεις της πρώην ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχουν σε μικτή επιτροπή του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, αποδεχόμενες στην ουσία τον ελιγμό της κυβέρνησης, που υποτίθεται ότι δείχνει «καλή θέληση» αναστέλλοντας, με εγκύκλιο, τις διαδικασίες «αξιολόγησης» μέχρι τις αρχές Απρίλη, ενώ στην ουσία κερδίζει χρόνο για να επανέλθει με νέα εγκύκλιο μέσα στο Πάσχα.
Εκ μέρους της ηγεσίας της ΑΔΕΔΥ αφήνεται έτσι ένα κρίσιμο διάστημα ανεκμετάλλευτο, που κανονικά θα έπρεπε να χρησιμεύει για να οργανωθεί με μεγαλύτερη ένταση και προοπτική η μάχη για τη νέα «αξιολόγηση» και να συνδεθεί και με τα υπόλοιπα ανοιχτά μέτωπα που έχουν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο. 
Έχοντας την εμπειρία και την αυτοπεποίθηση του προηγούμενου νικηφόρου αγώνα κατά της «αξιολόγησης», θα δώσουμε τη μάχη στη βάση των πρωτοβάθμιων σωματείων και των ομοσπονδιών, που ήδη έχουν αρχίσει να παίρνουν αποφάσεις επανάληψης της απεργίας-αποχής και θα παλέψουμε να αναγκάσουμε και πάλι την ηγεσία της ΑΔΕΔΥ να συντονίσει και αυτόν τον αγώνα.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία