Παρά τις αντιξοότητες και τα προβλήματα που υπήρξαν, το φετινό τριήμερο του Πολυτεχνείου ολοκληρώθηκε κανονικά. Ούτε η αντικινηματική κατάληψη ελάχιστων περιθωριακών ομάδων, ούτε η δυσμένεια των καιρικών συνθηκών, ούτε η προπαγάνδα των συστημικών ΜΜΕ κατάφερε να ακυρώσει τις εκδηλώσεις μνήμης και συνέχισης του αγώνα, που τελούνται κάθε χρόνο.

Η πορεία ολοκληρώθηκε κανονικά με τον κόσμο να δίνει δυναμικό "παρών", παρά τις προσπάθειες κάποιων να υπονομευθεί και να μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Η πορεία του πολυτεχνείου συνεχίζει να εμπνέει αγώνες και να κοντράρει ένα κλίμα ηττοπάθειας που κυριαρχεί σήμερα. Τα μπλοκ της Αριστεράς δεδομένων των συνθηκών είχαν ικανοποιητικό κόσμο, που δε σταμάτησε σε όλη τη διάρκεια της διαδήλωσης να φωνάζει συνθήματα και να κρατάει τα πανό του και τις σημαίες του. Στο επίκεντρο των συνθημάτων  των διαδηλωτών βρέθηκε η μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης, οι ιμπεριαλιστικές συνεργασίες της, το ταξίδι του Τσίπρα στον Τραμπ και η αγωνιστική συνέχεια του Πολυτεχνείου. Μια τέτοια πορεία δε θα μπορούσε να μην εστιάσει και στα πρόσφατα γεγονότα στη Μάνδρα και τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης και της περιφέρειας για τους θανάτους που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες. Χαρακτηριστικότερο σύνθημα ήταν το «Τα δάκρυά σας είναι υποκριτικά – Λεφτά γιατί δε δώσατε γι αντιπλημμυρικά».
Σε όλη τη διάρκεια της διαδήλωσης ο κόσμος του κινήματος ήταν αποφασισμένος να στείλει ένα ηχηρό πολιτικό μήνυμα με πολλούς αποδέκτες. Ένα μήνυμα αντίστασης σε αυτούς που κυβερνούν αυτή τη στιγμή, στους διεθνείς συμμάχους τους αλλά και σε όσους ηθελημένα ή μη μέσα από αντικινηματικές και διαλυτικές πρακτικές εξυπηρετούν τους «από πάνω». Είναι χαρακτηριστικό ότι από τον κύριο όγκο της πορείας δεν υπήρξε κάποια διάθεση αδιέξοδης πρόκλησης ή σύγκρουσης που θα έδινε πάτημα στις δυνάμεις καταστολής να επέμβουν. Έτσι, λοιπόν, πήραν πρωτοβουλία τα ίδια τα ΜΑΤ να επιτεθούν απρόκλητα σε αναρχικά μπλοκ επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και αφού η πορεία είχε ουσιαστικά τελειώσει. Από τα επεισόδια που συνεχίστηκαν στα Εξάρχεια δυστυχώς τραυματίστηκε από φωτοβολίδα ευθείας βολής αλλά και από εισπνοή χημικών μια δικηγόρος του κινήματος.
Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι για άλλη μια χρονιά, η «αριστερή» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γέμισε με 5000 αστυνομικούς όλο το κέντρο της Αθήνας. Σε κάθε γωνία υπήρχαν ασφαλίτες ενώ τα ΜΑΤ συνόδευαν συγκεκριμένα τμήματα της πορείας περιμετρικά των μπλοκ τους σε όλη τη διάρκεια.
Μαζί όμως με τις κυβερνητικές ευθύνες, ευθύνες φέρουν και ομάδες αυτόκλητων υπερασπιστών της μνήμης του πολυτεχνείου. Αυτό που συνέβη από την Τετάρτη το πρωί μέχρι την Πέμπτη το μεσημέρι όπου μια ομάδα 50 ατόμων είχε κάνει «κατάληψη» στο κτίριο απαγορεύοντας την είσοδο σε όποιον δεν τους άρεσε σίγουρα πρέπει να αποτελέσει πεδίο συζήτησης εντός της Αριστεράς το επόμενο διάστημα. Η Αριστερά αλλά και ο αντιεξουσιαστικός χώρος μέσα από τη μαζική πολιτική δράση σε σύνδεση με την κοινωνία (και όχι μέσα από τη στρατιωτικοποίηση), πρέπει να απομονώσει και να αποβάλλει από τις διαδικασίες του κινήματος ομάδες που μέσα από τις πρακτικές τους εξυπηρετούν αυτούς που θέλουν το κίνημα διαλυμένο και αδύναμο.