Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα και τους συνδικαλιστές

Με μια πρωτοφανή απόφαση, τρεις συνδικαλιστές των ΟΤΑ (Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης) καταδικάστηκαν σε έξι μήνες φυλάκισης, γιατί, κατά το δικαστήριο, με τη φυσική τους παρουσία σε κινητοποίηση εργαζομένων του δήμου Ηρακλείου το 2007, άσκησαν ψυχολογική βία σε όσους εργαζόμενους του δήμου ήθελαν να εργαστούν κανονικά και ενώ από τις καταθέσεις όλων των μαρτύρων τονίστηκε ότι ποτέ δεν άσκησαν σωματική βία.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, εκλεγμένοι νόμιμα συνδικαλιστές δεν μπορούν να παρίστανται ως συμπαραστάτες στις περιφρουρήσεις απεργιών που οργανώνουν συνάδελφοί τους.
Είναι προφανές ότι, όπως πάντα, η δικαστική εξουσία στηρίζει τις επιλογές της άρχουσας τάξης ενάντια στους εργαζόμενους. Οι ντόπιοι καπιταλιστές, η τρικομματική κυβέρνηση και η τρόικα, για να επιβάλουν τα μνημόνια και τα απάνθρωπα αντεργατικά μέτρα, που απαιτούν, θέλουν συνδικαλιστές που θα σκύβουν το κεφάλι και θα δέχονται μειώσεις στους μισθούς, τσεκούρι σε κάθε εργατικό δικαίωμα και ανεξέλεγκτες απολύσεις. Δεν θέλουν δηλαδή αγώνες και συνδικάτα.
Οι συνδικαλιστές, που δικάστηκαν, δεν ήταν τυχαίοι. Ο Νίκος  Αδαμόπουλος  είναι μέλος της ΕΕ της ΠΟΕ-ΟΤΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους ΟΤΑ) και πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Νέας Ιωνίας. Η Βασιλική Καραγεώργου είναι πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Ηρακλείου Αττικής και πρώην μέλος της ΕΕ της ΠΟΕ-ΟΤΑ και ο Νίκος Μαυρουδής είναι μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Νέας Ιωνίας και εκλεγμένο μέλος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου. Η καταδίκη τους, και με τον τρόπο (διακοπή της συνεδρίασης για μία ώρα χωρίς λόγο) και με το σκεπτικό που έγινε, είναι μήνυμα τρομοκράτησης των αγωνιστών. Τα συνδικάτα, πέρα από τη στήριξη στους τρεις εργαζόμενους, χρειάζεται να πάρουν άμεσα πρωτοβουλίες για υπεράσπιση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία