Καθαρίστριες: Μία βδομάδα στα αντίσκηνα

Φωτογραφία

Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι 595 καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίες έχουν κατασκηνώσει για 8η συνεχόμενη μέρα έξω από το υπουργείο Οικονομικών. Η διαθεσιμότητά τους λήγει στις 18 Μάη (ημέρα των αυτοδιοικητικών εκλογών), οπότε και απολύονται.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Οι συναντήσεις που πραγματοποίησαν με τον διευθυντή του γραφείου του υπουργού Οικονομικών, Χ. Σκέρτσο, ήταν και πάλι χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Χωρίς καμιά ουσία. Η κοροϊδία της κυβέρνησης συνεχίστηκε με αναφορές σε επικείμενη προκήρυξη πλήρωσης θέσεων, στην οποία θα μπορούν να πάρουν μέρος και οι καθαρίστριες, χωρίς όμως την παραμικρή δέσμευση ότι αυτή η προκήρυξη θα γίνει πριν από τις 18 Μάη και κυρίως χωρίς τη δέσμευση ότι πρόκειται να γυρίσουν στη δουλειά τους.

Το υπουργείο Οικονομικών προσπάθησε να νουθετήσει τις καθαρίστριες ζητώντας τους να χαμηλώσουν τους τόνους. Είναι τελείως αισχρό και προκλητικό να ζητά από κόσμο που χάνει αναίτια τη δουλειά του να... χαμηλώσει τους τόνους, ενώ μάλλον θα έπρεπε να ευχαριστεί την τύχη του που ακόμη διατηρεί τη θέση του.

Οι καθαρίστριες θα συνεχίσουν ανυποχώρητες τον αγώνα τους, όπως κάνουν 8 μήνες τώρα. Είναι σίγουρο ότι αν η κυβέρνηση δεν είχε μπροστά της το εκλογικό κόστος θα είχε καταστείλει άγρια και αυτή την κινητοποίηση, όπως έχει κάνει επανειλημμένα σε διάφορες μέχρι σήμερα κινητοποιήσεις τους.

Στο πλευρό τους όλο αυτό το 8μηνο έχουν βρεθεί και θα συνεχίσουν να βρίσκονται όλοι οι εργαζόμενοι, συνδικάτα, κόμματα, νεολαία κ.ά. Τις τελευταίες μέρες στο πλευρό τους βρέθηκε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και εκπρόσωποι των καθηγητών αλλά και εργαζόμενοι στη ΒΙΟ.ΜΕ. και στον Δήμο Ζωγράφου. Παράλληλα προγραμματίζονται και περιοδείες σε εργατικούς χώρους, με σκοπό να συνεχιστεί η συμπαράσταση και η αλληλεγγύη στον αγώνα ζωής που δίνουν.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία