Καλλιθέα: Κίνημα – φασίστες 2-0

Φωτογραφία

Ο δεύτερος γύρος του αγώνα στην Καλλιθέα λήγει ξανά με νίκη του τοπικού κινήματος.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Οι δύο αντιφασιστικές κινητοποιήσεις ντόπιων και μεταναστών κατοίκων, αντιρατσιστικών οργανώσεων και συνδικάτων της περιοχής στις 25/5 και 2/6 ανάγκασαν για μια φορά ακόμα τους φασίστες να σταματήσουν τα μαχαιρώματα και τις επιθέσεις εναντίον μεταναστών. Αφού πριν τις εκλογές –και ιδιαίτερα μετά την επιτυχημένη αντιφασιστική συναυλία στις 26/4 με 2.000 ανθρώπους– οι μαχαιροβγάλτες είχαν αναγκαστεί να «αυτοπεριοριστούν», ξεθάρρεψαν και πάλι ύστερα από το επιτυχημένο αποτέλεσμα της Χρυσής Αυγής στις 6 Μάη.

Όμως η απόπειρα ρατσιστικής ρεβάνς με μπαράζ επιθέσεων εναντίον μεταναστών, που έγιναν την πρώτη εβδομάδα μετά τις εκλογές, απέτυχε, παρ’ όλη την ένθερμη υποστήριξη της αστυνομίας της περιοχής στους φασίστες, η οποία συλλάμβανε μετανάστες και συνδικαλιστές στις αντιφασιστικές διαδηλώσεις. Το αποτέλεσμα είναι πως εδώ και 10 μέρες, οι επιθέσεις έχουν σταματήσει και το ΑΤ Καλλιθέας αναγκάστηκε να είναι πιο προσεκτικό.

Η Αντιφασιστική πρωτοβουλία της Καλλιθέας ετοιμάζεται να συμμετάσχει μαζικά στο Συλλαλητήριο της Αθήνας στις 8 Ιούνη και οργανώνεται για τη συνέχεια. Θα είμαστε μαζί τους. Ελπίζουμε το ίδιο να κάνουν και τα τμήματα των δημοτικών παρατάξεων και τοπικών δυνάμεων της Αριστεράς που ως τώρα δεν συμμετείχαν στην Πρωτοβουλία, από το φόβο μήπως και θεωρηθούν ακραίοι...

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία