Καμία δίωξη στους κατοίκους της Χαλκιδικής

Φωτογραφία

Την Κυριακή, 21 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε μεγαλειώδης πορεία στις Σκουριές Χαλκιδικής ενάντια στην οικολογική καταστροφή που προκαλεί η εταιρία «Ελληνικός Χρυσός» στο όρος Κάκαβος.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Η πορεία χιλιάδων κατοίκων και αλληλέγγυων δέχτηκε άγρια αστυνομική βία, συνοδευόμενη από τόνους χημικών, ξυλοδαρμούς, τη σύλληψη 14 αγωνιστών και τον προπηλακισμό από τα ΜΑΤ της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνας Ιγγλέζη. Η πορεία και το μέγεθος της καταστολής ήταν τα μεγαλύτερα σε έκταση από την αρχή των κινητοποιήσεων στην περιοχή τον περασμένο Μάρτιο.

Τους τελευταίους μήνες οι κάτοικοι της Β.Α. Χαλκιδικής αντιδρούν ενάντια στα σχέδια της ιδιωτικής εταιρίας «Ελληνικός Χρυσός» για σειρά εξορύξεων στην περιοχή, οι οποίες θα καταστρέψουν και θα υποβαθμίσουν το περιβάλλον.  Όλον αυτό τον καιρό η ΕΛ.ΑΣ. λειτουργεί σαν μπράβος της εταιρίας, καταστέλλοντας άγρια τις κινητοποιήσεις των κατοίκων. Για μια φορά ακόμα το κράτος και η τρικομματική κυβέρνηση τάσσονται ανοιχτά υπέρ των συμφερόντων του κεφαλαίου, καταπνίγοντας τους αγώνες των κατοίκων.

Εκατοντάδες διαδηλωτές βρέθηκαν την Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου, στα δικαστήρια Πολυγύρου, προκειμένου να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους 14 συλληφθέντες της Κυριακής 21 Οκτωβρίου, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για στάση, αντίσταση κατά της αρχής και διατάραξη κοινής ειρήνης, ενώ ένας από αυτούς διώκεται για απόπειρα βαριάς σωματικής βλάβης. Τελικά η δίκη αναβλήθηκε για τις 14 Φεβρουαρίου 2013 και ακολούθησε μαζική και με έντονο παλμό πορεία στους δρόμους του Πολυγύρου.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία