Καμιά συμμετοχή στα Συμβούλια Διοίκησης

Σε άρθρο του στην «Αυγή» της 7/1/12, ο Νίκος Θεοτοκάς υποστήριξε πως το κίνημα ενάντια στο νόμο πλαίσιο 4009 θα πρέπει να έχει δικούς του υποψήφιους για τα Συμβούλια Διοίκησης. Το επιχείρημα του καθηγητή, μέλους του ΣΥΝ, συνίσταται στο ότι θα πρέπει, εάν δεν καταφέρουμε να ακυρώσουμε τις εκλογές των Σ.Δ., οι «δικοί μας» υποψήφιοι να αλλάξουν το νόμο «από τα μέσα».

Συντάκτης
.

Όμως η πλειοψηφία της Συσπείρωσης Πανεπιστημιακών και το μεγαλύτερο μέρος του ΣΥΡΙΖΑ έχουν τοποθετηθεί ενάντια στην εφαρμογή του νόμου.

Ο Τάκης Πολίτης (Δίκτυο πανεπιστημιακών), πρόεδρος του Συλλόγου ΔΕΠ Θεσσαλίας, συμπύκνωσε στην πανελλαδική συνάντηση ΔΕΠ (αρχές Δεκέμβρη) τη θέση που εκφράζει το μεγαλύτερο κομμάτι των καθηγητών: « Όσοι και όσες από εμάς νομίζουν ότι μπορούν μέσα από το νόμο πλαίσιο να εκλέξουν τους καλύτερους και αυτοί θα καταφέρουν να κάνουν κάτι, νομίζω ότι πρέπει να ξαναδιαβάσουν με προσοχή το κείμενο [του νόμου]», αφού ο εσωτερικός κανονισμός «συγκροτείται με γνώμη της Συγκλήτου, στη συνέχεια με έγκριση της γνώμης από το Συμβούλιο Διοίκησης, έγκριση του πρύτανη και στο τέλος θα πρέπει να επικυρωθεί με προεδρικό διάταγμα από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Παιδείας. Τρεις υπουργοί θα πρέπει να εγκρίνουν την πρόταση, η οποία θα έχει φτάσει μέσω ιμάντα από τα ίδια τα Ιδρύματα».

Τη στιγμή αυτή, μια συζήτηση για τη συμμετοχή στις εκλογές ανάδειξης των Συμβουλίων, σε περίπτωση ήττας του πανεπιστημιακού μετώπου, όχι μόνο δεν έχει κάποιο ουσιαστικό αντίκρισμα, αλλά είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσει κλίμα ηττοπάθειας και διάσπασης τη στιγμή της κορύφωσης όλων των αγώνων, που μέσα από πολλές δυσκολίες κατάφεραν να υπερασπιστούν το δημόσιο πανεπιστήμιο το προηγούμενο διάστημα.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία