Καμπάνια εγγραφής συνδρομητών για την οικονομική ενίσχυση της "Εργατικής Αριστεράς"

Μ η βρίσκοντας κάποιον καλύτερο τρόπο να «ανοίξουμε» αυτό το άρθρο, θα το κάνουμε με την «κατακλείδα»: Η εφημερίδα «Εργατική Αριστερά» προχωρά σε καμπάνια εγγραφής συνδρομητών, για την οικονομική της ενίσχυση.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Θάνος Λυκουργιάς

Η πρωτοβουλία αυτή προφανώς έχει να κάνει με την κάλυψη των οικονομικών μας αναγκών. Μια πολιτική εφημερίδα της Αριστεράς, χωρίς διαφημίσεις ή κάποια άλλη μορφή χρηματοδότησης, αναγκαστικά αντιμετωπίζει δυσκολίες αντίστοιχες με τα τμήματα της κοινωνίας στα οποία αναφέρεται.
Έτσι λοιπόν, η εγγραφή νέων συνδρομητών/τριών για την εφημερίδα μας θα αποτελέσει πολύτιμη οικονομική στήριξη και συμβολή στην οργάνωση του οικονομικού μας προγραμματισμού.
Θεωρούμε όμως ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έχει επιπλέον αξία, πέραν της –σημαντικότατης– οικονομικής διάστασης.
Η ενίσχυση μιας εφημερίδας της ριζοσπαστικής Αριστεράς είναι μια πολιτική επιλογή και ως τέτοια διεκδικούμε να ειδωθεί και να ενισχυθεί συγκεκριμένα η εφημερίδα μας. 
Ζούμε σε μια εποχή που συνδυάζει πλήθος προβλημάτων και προκλήσεων. Στο οικονομικό επίπεδο παγκοσμίως, οι επίσημες αναλύσεις έφυγαν πλέον από τις επισημάνσεις για «αναιμική και εύθραυστη ανάπτυξη», κάνοντας λόγο για ορατότητανέας υποτροπής σε οικονομική κρίση.
Τα σημάδια αυτής της πραγματικότητας αποτυπώνονται καθαρά στο πολιτικό επίπεδο τόσο με φαινόμενα απώλειας ελέγχου (με εμβληματικότερο το Brexit), όσο και με την άνοδο ακραίων δυνάμεων στην εξουσία (είτε πρόκειται για τον Τραμπ, είτε για νεοφασίστες όπως οι Μπολσονάρο, Σαλβίνι, Ορμπάν), αλλά και δυνάμεων του λεγόμενου ακραίου κέντρου (όπως ο Μακρόν, που υπενθυμίζουμε πως εξελέγη λόγω της κατάρρευσης των υποψηφιοτήτων των εκλεκτών των παραδοσιακών αστικών κομμάτων). Στη δε Ελλάδα, το πολιτικό σκηνικό εμφανίζει σημάδια σήψης, όπως φάνηκε στη συζήτηση (και στα ατέλειωτα αλισβερίσια) γύρω από τη συμφωνία των Πρεσπών.
Τέλος και με τεράστια σημασία, η εμφάνιση, οι επιτυχίες και η συνέχιση του αγώνα των κίτρινων γιλέκων στη Γαλλία δείχνει ότι η υπόθεση της αντίστασης από τα κάτω στη νεοφιλελεύθερη επέλαση παραμένει ανοιχτή!
Για τα παραπάνω έχουμε γράψει επανειλημμένα, επιμένοντας ειδικά στην ισχύ της τελευταίας διάστασης.
Με βάση αυτή την εκτίμηση, έχουμε επιμείνει στην ανάγκη για μια μαζική, ενωτική, ριζοσπαστική Αριστερά και έχουμε δώσει με ειλικρίνεια και χωρίς εκπτώσεις –και στο εσωτερικό του μετωπικού φορέα της ΛΑΕ,
τον οποίο στηρίζουμε– αγώνα για τις πολιτικές προϋποθέσεις που προκύπτουν για την οικοδόμησή της.
Δεν μένουμε όμως μόνο στο επίπεδο των διεθνών αναλύσεων και της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Από τις στήλες της «Εργατικής Αριστεράς» έχουν παρουσιαστεί με αναλυτικότητα οι μικρότεροι και μεγαλύτεροι εργατικοί αγώνες της περιόδου (όπως φαίνεται και από τα διπλανά άρθρα για τους αναπληρωτές καθηγητές), οι αντιρατσιστικοί αγώνες και πρωτοβουλίες, η προσπάθεια οικοδόμησης αυτοδιοικητικών σχημάτων και φυσικά οι διογκούμενοι αγώνες ενάντια στον σεξισμό, τους οποίους έχουμε καλύψει, στηρίξει και –ελπίζουμε– επηρεάσει με την αρθρογραφία και τις επεξεργασίες μας.
Επίσης, οι αγώνες για ελεύθερους χώρους, για την οικολογία, για το φοιτητικό και μαθητικό κίνημα βρίσκουν σταθερά χώρο στις στήλες μας, από αρθρογράφους που συμμετέχουν ενεργά σε όλα τα παραπάνω.
Η «Εργατική Αριστερά» είναι μια εφημερίδα που αποδεδειγμένα έχει σταθεί στο ύψος των εκάστοτε περιστάσεων και συνεχίζει να μάχεται και να βελτιώνεται στις δύσκολες μέρες που ζούμε. Η καμπάνια μας, η οποία ξεκινά από αυτό το φύλλο, θα κορυφωθεί στις 16 Φλεβάρη, όπου και θα πραγματοποιηθεί μεγάλη γιορτή-γλέντι της «Εργατικής Αριστεράς» στον Πολυχώρο Κομμούνα. Από τους συντρόφους και τις συντρόφισσες που διακινούν την εφημερίδα, θα μπορείτε να προμηθευτείτε κουπόνια-λαχνούς αξίας 3€ για τη λαχειοφόρο που θα διοργανώσουμε με πλήθος δώρων (βιβλία, εισιτήρια για καλλιτεχνικές παραστάσεις, ποτά και γεύματα σε φιλικά καταστήματα, κοσμήματα και καλλυντικά, δωρεάν επισκέψεις σε οδοντίατρους, αισθητικούς κλπ και πολλά πολλά άλλα).
Μπροστά στις επερχόμενες εκλογικές μάχες, αλλά και τις γενικότερες κινηματικές προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, η στήριξή σας θα είναι πολύτιμη. Ενισχύστε την «Εργατική Αριστερά»!

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία