Κατάληψη του γραφείου της διοίκησης στο «Αγία Όλγα» από εργαζόμενους του 7ου ΙΚΑ και κατοίκους της περιοχής

Εργαζόμενοι του 7ου Νοσοκομείου ΙΚΑ-Παράρτημα «Αγίας Όλγας», εργαζόμενοι από το χώρο της υγείας, κάτοικοι και φορείς της ευρύτερης περιοχής των Πατησίων κατέλαβαν το γραφείο της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Κωνσταντωπούλειο «Αγία Όλγα» από τις 12:30 μμ, την Παρασκευή 14/9.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Απαίτησαν να σταματήσει η διάλυση του 7ου Νοσοκομείου ΙΚΑ, να επιστρέψουν ΑΜΕΣΑ όσοι εργαζόμενοι μετακινήθηκαν από το Νοσοκομείο προς το «Αγία Όλγα», να ξαναλειτουργήσει η Παθολογική Κλινική με γιατρούς και προσωπικό και να ξαναμπεί το 7ο Νοσοκομείο ΙΚΑ σε εφημερία, μαζί με την Παμμακάριστο και το Γ.Ν.Πατησίων, για να μην αποκλειστούν από της υπηρεσίες υγείας οι 1.000.000  κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α΄Αθήνας Μ.Μπόλαρη παραβρέθηκε στην κινητοποίηση, δηλώνοντας τη συμπαράστασή της στα δίκαια αιτήματα των εργαζόμενων και των κατοίκων της περιοχής.

Η αστυνομία, οι εισαγγελείς και τα ΜΑΤ δεν έκαμψαν το φρόνημα του κόσμου, που διαρκώς μεγάλωνε σε αριθμό, όταν η κλούβα των ΜΑΤ βρέθηκε έξω από την πύλη του νοσοκομείου, απειλώντας με συλλήψεις. Τελικά οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν μαζί με τη διοικητή του νοσοκομείου αργά το απόγευμα.

Η συνέλευση, που έγινε επί τόπου, αποφάσισε τη διοργάνωση συλλαλητηρίου την Παρασκευή 21/9 στις 7μμ έξω από το 7ο ΙΚΑ, Πατησίων και Καυταντζόγλου.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία