Καταπάτηση ασύλου - Επιθέσεις σε κοινωνικούς χώρους

Την προσπάθεια τους για την επιβολή της «δημοκρατίας» την έχουμε ξαναδεί: στις Σκουριές, στην εισβολή στη Βίλα Αμαλίας, στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Αμυγδαλέζα, στη βίαιη εκκένωση των νοσοκομείων.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Γιώργος Κοκκινάρης

Σ τις 21/8 έγινε εισβολή των ΜΑΤ στο ΕΜΠ. Η αστυνομία, χωρίς άδεια από τις πρυτανικές αρχές, εισέβαλε στο Άσυλο και συγκεκριμένα σε αυτοδιαχειριζόμενα φοιτητικά κυλικεία, σε στέκια πολιτικών χώρων και σχημάτων της Αριστεράς. Χωρίς να έχει προηγηθεί κανένα επεισόδιο και χωρίς καμία αφορμή, ο Δένδιας συνεχίζει την πολιτική τρομοκρατίας. Έγιναν προσχηματικές προσαγωγές (φοιτητών, μεταναστών που τους είχε παραχωρηθεί χώρος για στέγαση) και η κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει ότι αυτές τις ενέργειες τις κάνει για το καλό μας.

Την έχουμε ξαναδεί την προσπάθεια τους για την επιβολή της «δημοκρατίας». Στις Σκουριές, στην εισβολή στη Βίλα Αμαλίας, στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Αμυγδαλέζα, στη βίαιη εκκένωση των νοσοκομείων. Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τη νεολαία, προσπαθούν να χτυπήσουν κάθε χώρο συλλογικής δράσης και διαλόγου.

Στην ίδια κατεύθυνση έγινε και η εισβολή σε κοινωνικούς χώρους στην Πάτρα λίγες μέρες πριν (Παράρτημα, κατάληψη Μαραγκοπούλειου κ.ά.).

Η Κυβέρνηση χρησιμοποιεί την πολιτική της έντασης, γιατί φοβάται τις αντιδράσεις του κόσμου που υποφέρει. Και κυρίως φοβάται τους χώρους που η αγανάκτηση οργανώνεται και γίνεται επικίνδυνη δύναμη ανατροπής.
Οι χώροι των πανεπιστημίων και το άσυλο εδώ και χρόνια αποτελούν στόχο για τις μνημονιακές κυβερνήσεις. Τους ενοχλεί που είναι χώροι όπου κυκλοφορούν ελεύθερα ιδέες, γίνονται εκδηλώσεις, συνελεύσεις των φοιτητικών συλλόγων. Τους ενοχλεί εδώ και καιρό η ελεύθερη ενημέρωση από το Indymedia. Θέλουν ένα πανεπιστήμιο άβουλο, στο οποίο να υπάρχουν φοιτητές-πελάτες και όπου, αν ποτέ αντιδράσουν, να μπουκάρει η αστυνομία και να τους «συνετίζει».

Οι κοινωνικοί χώροι, αλλά ιδιαίτερα το πανεπιστημιακό άσυλο αφορούν όλους μας. Θέλουν να ξεκινήσουν από το άσυλο και να συνεχίσουν να εισβάλλουν σε χώρους σωματείων, σε εργασιακούς χώρους, νοσοκομεία, σχολεία. Σε λίγες μέρες οι εργατικές κινητοποιήσεις και οι καταλήψεις σε δημόσια κτίρια (υπουργεία, δήμοι κτλ) θα βρίσκονται στην ίδια μοίρα κάτω από τις απειλές της κυβέρνησης.

Σε αυτή την αυταρχική συμπεριφορά πρέπει να απαντήσουμε οργανωμένα.  Μόνο με την Ανατροπή της Κυβέρνησης θα σταματήσουν τα όργια καταστολής και κρατικής βίας. Η κοινή συμπόρευση φοιτητών, εργαζομένων με πρωτοβουλίες που να εμπλέκονται σωματεία και κοινωνικές οργανώσεις είναι προϋπόθεση για την υπεράσπιση του ασύλου και των κοινωνικών χώρων.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία