Κινητοποιήσεις στην ΕΡΤ

Νέος αναβρασμός έχει ξεσπάσει στη Δημόσια Τηλεόραση μετά την απόφαση των Στουρνάρα-Κεδίκογλου να παραχωρήσουν μεγάλος μέρος των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ ΑΕ επί της Κατεχάκη στο υπουργείο Προ.Πο., με σκοπό –όπως ισχυρίζονται– να στεγαστούν διοικητικές υπηρεσίες εξυπηρέτησης μεταναστών.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Αν παραβλέψουμε το γεγονός ότι το μέγεθος της έκτασης μάλλον για κέντρο κράτησης αρμόζει και όχι για γραφεία, η ενέργεια αυτή αποτελεί ένα ακόμα βήμα στην προσπάθεια απαξίωσης και συρρίκνωσης της δημόσιας τηλεόρασης, την ίδια ώρα που η διοίκηση δεν υπογράφει νέα Συλλογική Σύμβαση και οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα.

Αντιδρώντας σε όλα τα παραπάνω, οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ προχώρησαν σε στάσεις εργασίας την περασμένη εβδομάδα, ενώ για σήμερα, 12/12, έχουν προκηρύξει νέα 5ωρη στάση και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον προαύλιο χώρο των υπό παραχώρηση κτιρίων.

Τις κινητοποιήσεις στηρίζει και ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ 33 βουλευτές της ριζοσπαστικής Αριστεράς, με επικεφαλής τους βουλευτές Α΄Αθήνας Μαρία Μπόλαρη και Νίκο Βούτση, έθεσαν το ζήτημα στη βουλή, καταθέτοντας σχετική ερώτηση.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία