Κινητοποιήσεις στις δίκες Χρυσαυγιτών - Αντιφασιστικό Μέτωπο παντού!

Φωτογραφία

Η πρωτοβουλία «ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ» καλεί στη δημιουργία ενός ευρύτατου αντιφασιστικού μετώπου, ενός δικτύου Ανοιχτών Αντιφασιστικών Επιτροπών παντού.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Θανάσης Κούρκουλας

 

online επικαιροποίηση στο άρθρο που γράφτηκε στις 22 Μάη: 

Η δίκη της Σκορδέλη στις 23 Μάη αναβλήθηκε για άλλη μια φορά, το επόμενο αντιφασιστικό ραντεβού είναι στις 6 Ιούνη, στο Β Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων (Αλεξάνδρας και Λουκάρεως), όπου δικάζεται ο Κασσιδιάρης.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Σε αντιφασιστικές κινητοποιήσεις στις 23 Μαΐου και 6 Ιουνίου, στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων και στο Β’ Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών (Αλεξάνδρας και Λουκάρεως) αντίστοιχα, καλεί η αντιφασιστική Πρωτοβουλία «Ποτέ Ξανά», με αφορμή τις δίκες της Θέμιδας Σκορδέλη, υποψήφιας της Χρυσής Αυγής, και του υπεύθυνου Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη.

 

Η Θέμις Σκορδέλη και δύο ακόμα μέλη της Χρυσής Αυγής κατηγορούνται για μαχαίρωμα πρόσφυγα στον Άγιο Παντελεήμονα τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η ίδια είναι κατηγορούμενη και για άλλη υπόθεση που η ημερομηνία της εκδίκασης δεν έχει ακόμα οριστεί, σχετικά με επιθέσεις εναντίον στελεχών της Αριστεράς στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα στις περασμένες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Περίπου δέκα ημέρες αργότερα, στο Β’ Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, εκδικάζεται η υπόθεση του υπεύθυνου Τύπου της Χρυσής Αυγής, νεοναζί Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος κατηγορείται για συνδρομή σε ληστεία, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Πρόκειται για το μαχαίρωμα και ξυλοδαρμό μεταπτυχιακού φοιτητή στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου τον Οκτώβριο του 2007, λίγες μέρες πριν τη ναζιστική «Γιορτή Νεολαίας» της Χρυσής Αυγής.

«ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ»
Η πρωτοβουλία «ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ» καλεί στη δημιουργία ενός ευρύτατου αντιφασιστικού μετώπου, ενός δικτύου Ανοιχτών Αντιφασιστικών Επιτροπών παντού: «Απευθυνόμαστε πρώτα απ’ όλα στους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους νέους –ντόπιους και μετανάστες–  που βρίσκονται εδώ και 2 χρόνια στην πρώτη γραμμή των αγώνων. Που προκλήθηκαν από νεοναζί συνεργάτες των δυνάμεων καταστολής στις πλατείες. Τραμπουκίστηκαν από φασίστες μπράβους της εργοδοσίας σε απεργίες. Δέχθηκαν επιθέσεις από φασιστικές συμμορίες σε γειτονιές.

Καλούμε σε αντιφασιστική συσπείρωση και συντονισμό όλες τις αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές συλλογικότητες, τις κοινότητες μεταναστών, τις οργανώσεις δικαιωμάτων. Κάθε εργατική, δημοτική, νεολαιίστικη, τοπική, πολιτιστική, προοδευτική ομάδα ανθρώπων που αντιλαμβάνεται τους νεοναζί ως θανάσιμη απειλή για τους αγώνες μας και την ελεύθερη διακίνηση ιδεών», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία.

Παράλληλα με τις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις, τα κόμματα που στήριξαν τους αγώνες του κόσμου τα προηγούμενα χρόνια, οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι και κάθε προοδευτικός φορέας πρέπει να μην ανεχθούν τη νομιμοποίηση της Χρυσής Αυγής στην κεντρική πολιτική σκηνή, που επιχειρείται από πολλά ΜΜΕ.

Να αποκρούσουμε την πολιτική των στρατοπέδων συγκέντρωσης, της «σκούπας» και της υγειονομικής βόμβας, του δημόσιου ευτελισμού και διαπόμπευσης ανθρώπων που δεν κατάφεραν να ενταχθούν στον κοινωνικό ιστό. Να αντισταθούμε στην καταστολή και την ένταση του αυταρχισμού της ΕΛ.ΑΣ., που τρέφουν το απεχθές ναζιστικό δηλητήριο.

Μεγάλη μερίδα αστυνομικών συνεργάζονται –ανοιχτά πλέον– με φασιστικές συμμορίες σε γειτονιές και πόλεις (βλέπε Καλλιθέα), ψηφίζουν «Χρυσή Αυγή» στις εκλογές και στα Αστυνομικά Τμήματα μοιράζουν τα τηλέφωνα της Χρυσής Αυγής σε πολίτες που έχουν διαφορές με μετανάστες.

Μόνη απάντηση σε όλα αυτά είναι οι αγώνες μας σε κάθε πόλη και κάθε γειτονιά, το ξεσκέπασμα και η απομόνωση της παρακρατικής συμμορίας των νεοναζί.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία