Κινητοποιήσεις στον «Ευαγγελισμό»

Στις 27 Μαρτίου οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Ευαγγελισμός πραγματοποίησαν δυναμική και μαζική παρέμβαση στη διοίκηση του νοσοκομείου. Από τις αρχές του Μάρτη οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, που θα κλιμακωθούν το επόμενο διάστημα.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Εμμανουέλα Ραπούση

Στον Ευαγγελισμό υπάρχει τεράστια έλλειψη προσωπικού σε όλους τους κλάδους και τις κατηγορίες (παραϊατρικό προσωπικό, νοσηλευτές, τραυματιοφορείς, γιατροί, διοικητικοί, τεχνικοί κ.ά.).

Η έλλειψη προσωπικού σε συνδυασμό με την εντατικοποίηση της δουλειάς έχει εξουθενώσει τους εργαζόμενους. Με τις συγχωνεύσεις και τον νέο οργανισμό δυσχεραίνεται η πρόσβαση των ασθενών σε υπηρεσίες υγείας και αναμένονται απολύσεις γιατρών, γιατί μειώνονται οι κλίνες και οι μονάδες εντατικής. Τέλος στους εργαζόμενους χρωστάνε υπερωρίες από το Νοέμβρη και εφημερίες από το Δεκέμβρη.

Η παρέμβαση στη διοίκηση δεν είχε κανένα αποτέλεσμα. Γιατί απλά κανένα από τα βασικά αιτήματά τους δεν προτίθεται να επιλύσει το υπουργείο, η Υ.ΠΕ και η Διοίκηση. Μπορούν να κερδίσουν μόνο με αποφασιστικό αγώνα ενάντια στην πολιτική του μνημονίου, που οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση και διάλυση της Υγείας.

Η καλή συνεργασία που υπάρχει ανάμεσα στις δύο πρώτες δυνάμεις στο νοσοκομείο (ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ) δίνει τη δυνατότητα να υπάρξει ενιαίος και νικηφόρος αγώνας. Οι συχνές συνελεύσεις και η στήριξη των κινητοποιήσεων έχουν συσπειρώσει τους εργαζόμενους.

Όμως αυτό δεν φτάνει και οι ίδιοι θέλουν να ανοίξει το θέμα του Ευαγγελισμού στην τοπική κοινωνία και να συντονιστούν με τα άλλα νοσοκομεία. Για να το πετύχουν, χρειάζονται τη βοήθεια της Αριστεράς. Τη βοήθεια του ΣΥΡΙΖΑ. Χρειάζεται ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ Εξαρχείων να οργανώσει μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελισμού μια ανοιχτή εκδήλωση για την Υγεία στη γειτονιά και να έρθουν να μιλήσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.

Επίσης χρειάζεται συντονισμός με γειτονικά νοσοκομεία, όπως για παράδειγμα κοινή εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ Αλεξάνδρας με ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελισμού για τα προβλήματα των δύο νοσοκομείων.

Τα νοσοκομεία κινητοποιούνται και σε κάθε γειτονιά εκφράζονται δυναμικά. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να οργανώσει τις γέφυρες ανάμεσα σε νοσοκομεία, ιατρεία κοινωνικής αλληλεγγύης και τοπικές οργανώσεις, ώστε η καμπάνια για την υγεία να νικήσει!

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία