Κινητοποιήσεις στο Περιστέρι

Φωτογραφία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν την Τετάρτη 11 Γενάρη οι εργαζόμενοι τριών εργοστασίων του Περιστερίου. Η συγκέντρωση θα ξεκινήσει από την πύλη της αλουμινοβιομηχανίας Λουκίσα και, αφού περάσει από κεντρικούς δρόμους του Περιστερίου, θα καταλήξει στο Άλτερ.

Συντάκτης
.

Στην πύλη του Λουκίσα στο Περιστέρι βρίσκονται εδώ και 35 μέρες οι 40 εργάτες που είναι απλήρωτοι πάνω από 9 μήνες. Η εργοδοσία έκανε 38 μηνύσεις σε εργαζόμενους και συνδικαλιστές του συνδικάτου μετάλλου για παρεμπόδιση της λειτουργίας του εργοστασίου. Οι εργαζόμενοι τις τελευταίες μέρες απειλούνται και πάλι από την εταιρεία. Αυτή τη φορά γιατί δεν δέχθηκαν να συμφωνήσουν στην πρότασή της να ξεκινήσουν και πάλι να δουλεύουν για να ολοκληρώσουν ένα έργο, με την υπόσχεση ότι θα πληρωθούν, όταν τελειώσει το έργο αυτό.

Στο πλευρό των εργατών βρίσκεται το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής «Ο Προμηθέας», η Λαϊκή Επιτροπή Περιστερίου, η Ανοικτή Λαϊκή Συνέλευση Περιστερίου, ενώ την Πέμπτη 5 Γενάρη πραγματοποίησαν κοινή επίσκεψη στους εργαζόμενους το Δίκτυο Συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ Περιστερίου. Ακόμη ανακοίνωση συμπαράστασης έχει βγάλει το Δίκτυο Αλληλεγγύης και Αντίστασης Μπουρναζίου. Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές.

Σε κινητοποιήσεις διαρκείας βρίσκονται στο Περιστέρι και οι εργαζόμενοι της «Αλουμινέξ» και του «Ρωμανά-Μυλωνά», επειδή είναι απλήρωτοι από τον Ιούνη.

Μαζί με τις κινητοποιήσεις της Χαλυβουργίας, αλλά και αυτές στις φαρμακευτικές εταιρείες και στις γαλακτοβιομηχανίες που γίνανε στις αρχές Δεκέμβρη, φαίνεται ότι στο επίκεντρο του αγώνα εμφανίζεται δυναμικά μετά από καιρό η μεγάλη δύναμη των βιομηχανικών εργατών.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία