Κοινή δράση εργαζομένων και κοινωνίας: Να σώσουμε τη δημόσια Υγεία

Η κατάσταση στο χώρο της υγείας χειροτερεύει συνέχεια. Πάνω από 40% του πληθυσμού της χώρας δεν έχει πια δικαίωμα πρόσβασης στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας, καθώς οι άνεργοι ξεπερνούν το 30%, πολλοί δουλεύουν ανασφάλιστοι και πολλοί μικρέμποροι και αυτοαπασχολούμενοι είναι ανασφάλιστοι.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Αλλά και όσοι έχουν πρόσβαση, πληρώνουν χαράτσια στα νοσοκομεία, αυξημένη συμμετοχή στα φάρμακα, ενώ τα νοσοκομεία συρρικνώνονται ή ακόμη και κλείνουν.
Απέναντι σε αυτή την κατάσταση ήδη φαίνεται να γεννιέται, έστω με αργούς ρυθμούς, ένα μέτωπο για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας. Μια συμμαχία εργαζομένων και κοινωνίας που δείχνει ότι όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ, που έχει αποφασίσει να συμβάλλει με τις δυνάμεις του στην κατεύθυνση αυτή, πρέπει να κινητοποιήσει άμεσα τις τοπικές του επιτροπές, όπου αυτό δεν έχει γίνει ακόμη κατορθωτό. Να συμβάλλουν στη δημιουργία κοινών επιτροπών και πρωτοβουλιών με τους εργαζόμενους και να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) οργανώνει ένα δεκαπενθήμερο κινητοποιήσεων από τις 2 ως τις 17 Απριλίου. Κέντρο των κινητοποιήσεων είναι η διάσωση του δημόσιου συστήματος υγείας. Οι κινητοποιήσεις αυτές πρέπει να στηριχθούν μαζικά από τις υπάρχουσες επιτροπές αγώνα και την Αριστερά, γιατί η συμμετοχή όλων μας σε αυτές μπορούν να οδηγήσουν τον αγώνα σε νίκη.

 

8o Συνέδριο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Αποφάσεις αντίστασης, αλληλεγγύης και ανατροπής

 

Αττικό Νοσοκομείο και Κέντρο Υγείας Περιστερίου: Η μάχη συνεχίζεται

 

Να μην κλείσει το ΓΝ Πατησίων

 

Κινητοποιήσεις στον «Ευαγγελισμό»

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία