Σ υνεχίζουν τις κοινές κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι των τριών νοσοκομείων της Βορειοανατολικής Αθήνας: Σισμανόγλειο, Αμαλία Φλέμινγκ και Παίδων Πεντέλης. Αυτή τη φορά απαίτηση των εργαζομένων στα τρία νοσοκομεία είναι να μείνει σε λειτουργία η Ωτορινολαρυγγολογική κλινική του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης.

Οι σύλλογοι εργαζομένων των τριών νοσοκομείων πραγματοποίησαν την κινητοποίησή τους τη Δευτέρα 25 Ιούνη με τη συμπαράσταση κατοίκων της περιοχής, κλείνοντας τα Χειρουργεία και τα Εξωτερικά Ιατρεία του Παίδων Πεντέλης. 
Η κλινική ΩΡΛ κινδυνεύει με κλείσιμο, καθώς γιατροί της μεταφέρονται ως και τον Αύγουστο στην αντίστοιχη κλινική του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία, από την οποία αποχώρησαν 4 γιατροί. Χώρια βέβαια από την όποια εντατικοποίηση θα σημάνει αυτό για τους γιατρούς του Παίδων Πεντέλης που στο Αγία Σοφία θα κάνουν τις εφημερίες.
Η μνημονιακή πολιτική λιτότητας χτυπάει και τα νοσοκομεία παίδων της Αθήνας, καθώς δεν είναι μόνο η μη χρηματοδότηση των νοσοκομείων που είναι η κύρια αιτία για να μην προσλαμβάνονται γιατροί. Είναι και η λογική «ουδέν μονιμότερο του προσωρινού», που καθορίζεται από τη διαχειριστική λογική της κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας κόντρα στις ανάγκες ασθενών και εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία.