Κοινή συγκέντρωση τριών νοσοκομείων

Σ υνεχίζουν τις κοινές κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι των τριών νοσοκομείων της Βορειοανατολικής Αθήνας: Σισμανόγλειο, Αμαλία Φλέμινγκ και Παίδων Πεντέλης. Αυτή τη φορά απαίτηση των εργαζομένων στα τρία νοσοκομεία είναι να μείνει σε λειτουργία η Ωτορινολαρυγγολογική κλινική του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Οι σύλλογοι εργαζομένων των τριών νοσοκομείων πραγματοποίησαν την κινητοποίησή τους τη Δευτέρα 25 Ιούνη με τη συμπαράσταση κατοίκων της περιοχής, κλείνοντας τα Χειρουργεία και τα Εξωτερικά Ιατρεία του Παίδων Πεντέλης. 
Η κλινική ΩΡΛ κινδυνεύει με κλείσιμο, καθώς γιατροί της μεταφέρονται ως και τον Αύγουστο στην αντίστοιχη κλινική του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία, από την οποία αποχώρησαν 4 γιατροί. Χώρια βέβαια από την όποια εντατικοποίηση θα σημάνει αυτό για τους γιατρούς του Παίδων Πεντέλης που στο Αγία Σοφία θα κάνουν τις εφημερίες.
Η μνημονιακή πολιτική λιτότητας χτυπάει και τα νοσοκομεία παίδων της Αθήνας, καθώς δεν είναι μόνο η μη χρηματοδότηση των νοσοκομείων που είναι η κύρια αιτία για να μην προσλαμβάνονται γιατροί. Είναι και η λογική «ουδέν μονιμότερο του προσωρινού», που καθορίζεται από τη διαχειριστική λογική της κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας κόντρα στις ανάγκες ασθενών και εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία