Φύλλο Νο 411 (27 Ιούνη 2018)

Η  κυβέρνηση αυτή πλασάρει (όχι χωρίς επιτυχία πρέπει να πούμε) ότι, σε αντίθεση με τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, αυτή προσπαθεί να ανατάξει το δημόσιο σύστημα υγείας και σίγουρα δεν διακατέχεται από την αυταρχική αντίληψη των προκατόχων της. Παραμύθια!

Σ υνεχίζουν τις κοινές κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι των τριών νοσοκομείων της Βορειοανατολικής Αθήνας: Σισμανόγλειο, Αμαλία Φλέμινγκ και Παίδων Πεντέλης. Αυτή τη φορά απαίτηση των εργαζομένων στα τρία νοσοκομεία είναι να μείνει σε λειτουργία η Ωτορινολαρυγγολογική κλινική του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης.

Απίστευτες εικόνες διαδραματίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας τη νύχτα της Παρασκευής 22 Ιουνίου. Το νοσοκομείο ξέμεινε από... παθολόγους γιατρούς και η αντίστοιχη κλινική του δεν μπορούσε να εφημερεύσει.

Με σύνθημα «Αν έχουμε μια ελπίδα, τη χρωστάμε σε αυτούς που δεν έχουν καμία» θα πραγματοποιηθεί φέτος το 21ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Αθήνας, στο πάρκο Γουδή, το τριήμερο 29-30/6 και 1/7.

*Αγέλη λύκων (La Manada) ήταν το όνομα της ομάδας που δημιούργησαν οι πέντε βιαστές στην ηλεκτρονική εφαρμογή whatsapp και την εξέφραζαν μισογύνικες και σεξιστικές απόψεις και στην οποία κατέγραψαν τον βιασμό του θύματος. Με αυτό το όνομα έγινε γνωστή η υπόθεση.

Κολομβία:
Η πρόκριση του Γκουστάβο Πέτρο στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Κολομβία γέννησε ελπίδες για μια ιστορική πολιτική ανατροπή στο «Ισραήλ της Λατινικής Αμερικής». Ο Πέτρο, στη διαδρομή του από ένοπλος αντάρτης σε δήμαρχος της Μπογκοτά, έριξε αρκετό νερό στο κρασί του, αλλά στηρίχθηκε μόνο από κάποιες αριστερές δυνάμεις και σε κανένα από τα κατεστημένα κόμματα και θεωρείται «ακραίος» για το κυριαρχούμενο από τη Δεξιά πολιτικό σκηνικό στην Κολομβία. Η νίκη του σκληρού δεξιού Ιβάν Ντούκε τελικά ρίχνει βαριά τη σκιά της. Στηρίχθηκε από τον πρώην πρόεδρο Ουρίμπε, που δίνει μάχη ενάντια στην πρόσφατη συμφωνία ειρήνης με τους αντάρτες FARC, σε σύγκρουση ακόμα και με τη «διαλλακτική» (βλ. πρόθυμη να πάρουν μπρος τα τρυπάνια των πολυεθνικών στα βουνά της Κολομβίας) Δεξιά που είχε πάρει την πρωτοβουλία για τη συμφωνία. Αβέβαιες μέρες για την Κολομβία…

Η  μίνι Σύνοδος για το προσφυγικό, που συγκάλεσε η Άγκελα Μέρκελ, αποκάλυψε την κρίση συνοχής της ΕΕ, την όξυνση των εθνικιστικών-ρατσιστικών πιέσεων και την αντιμεταναστευτική-αντιπροσφυγική διάθεση όλων των κυβερνήσεων.