Φύλλο Νο 411 (27 Ιούνη 2018)

Της σύνταξης...

Η σοσιαλφιλελεύθερη καθεστωτική kolotumba ολοκληρώνεται.

Μια γραβάτα, σαν τη θηλιά του κρεμασμένου

Η συμφωνία του Τσίπρα με την τρόικα για το χρέος

Η ριζοσπαστική Αριστερά και η πάλη ενάντια στον πόλεμο και τον εθνικισμό

Είναι γνωστό ότι η εφαρμοσμένη, συγκεκριμένη πολιτική είναι πολύ πιο δύσκολη από τη γενική ιδεολογική προπαγάνδα.

Levica: Κατά της Συμφωνίας – Κουίσλινγκ του Ζάεφ

Δελτίο τύπου της Levica, 13 Ιουνίου 2018. Τη μετάφραση και επιμέλεια έκανε ο Γιώργος Μιχαηλίδης για το pandiera.gr, όπου και δημοσιεύτηκε πρώτη φορά.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να σώσουμε το Ασκληπιείο από την υποβάθμιση και τη συρρίκνωση

Η  κυβέρνηση αυτή πλασάρει (όχι χωρίς επιτυχία πρέπει να πούμε) ότι, σε αντίθεση με τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, αυτή προσπαθεί να ανατάξει το δημόσιο σύστημα υγείας και σίγουρα δεν διακατέχεται από την αυταρχική αντίληψη των προκατόχων της. Παραμύθια!

Κοινή συγκέντρωση τριών νοσοκομείων

Σ υνεχίζουν τις κοινές κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι των τριών νοσοκομείων της Βορειοανατολικής Αθήνας: Σισμανόγλειο, Αμαλία Φλέμινγκ και Παίδων Πεντέλης. Αυτή τη φορά απαίτηση των εργαζομένων στα τρία νοσοκομεία είναι να μείνει σε λειτουργία η Ωτορινολαρυγγολογική κλινική του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης.

Νέα από τους εργατικούς χώρους

Νέα από τους εργατικούς χώρους

Κυβέρνηση και Ελεγκτικό Συνέδριο εμπαίζουν τους επικουρικούς

Μπροστά στο φάσμα των απολύσεων και οι συμβασιούχοι των νοσοκομείων

Έμεινε χωρίς... παθολογική κλινική!

Απίστευτες εικόνες διαδραματίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας τη νύχτα της Παρασκευής 22 Ιουνίου. Το νοσοκομείο ξέμεινε από... παθολόγους γιατρούς και η αντίστοιχη κλινική του δεν μπορούσε να εφημερεύσει.

Φεστιβάλ UNITY της ΛΑΕ: Οι «μικρές» συζητήσεις που συνάντησαν τις αγωνίες του κόσμου μας

Σ τις 22 και 23 Ιούνη συμμετείχαμε στο φεστιβάλ της ΛΑΕ, UNITY, μαζί με πολύ κόσμο που έδειξε ενδιαφέρον για τον συμμαχικό σχηματισμό της Αριστεράς.

Κίνημα κατά των Πλειστηριασμών

Η εμπειρία στο Ε΄ Δημοτικό Διαμέρισμα Θεσσαλονίκης

Η φοιτητική Αριστερά μπροστά στην ανασκόπηση και το σχεδιασμό

Η  καλοκαιρινή ανάπαυλα αποτελεί μια καλή ευκαιρία ανασκόπησης της χρονιάς που πέρασε σε επίπεδο φοιτητικού κινήματος, αλλά και σχεδιασμού για τη χρονιά που έρχεται.

Σε ένα μήνα το camping νεολαίας της ΔΕΑ

Μια εβδομάδα για διακοπές και πολιτική συζήτηση

Ο εμπορικός πόλεμος του Τραμπ ενάντια σε όλο τον κόσμο

Το να «κοπανάς» τον Καναδά, ενώ φλερτάρεις τη Βόρεια Κορέα, ίσως μοιάζει με ένα ακόμα παράδειγμα της παρορμητικής συμπεριφοράς ενός ανθρώπου που είναι μοναδικά ακατάλληλος για τη θέση του προέδρου των ΗΠΑ.

Όλες και όλοι στα Αντιρατσιστικά Φεστιβάλ

Με σύνθημα «Αν έχουμε μια ελπίδα, τη χρωστάμε σε αυτούς που δεν έχουν καμία» θα πραγματοποιηθεί φέτος το 21ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Αθήνας, στο πάρκο Γουδή, το τριήμερο 29-30/6 και 1/7.

Μικρά Αντιρατσιστικά

Μικρά Αντιρατσιστικά

Όταν ουρλιάζουν οι λύκοι, οι γυναίκες βγαίνουν στον δρόμο*

*Αγέλη λύκων (La Manada) ήταν το όνομα της ομάδας που δημιούργησαν οι πέντε βιαστές στην ηλεκτρονική εφαρμογή whatsapp και την εξέφραζαν μισογύνικες και σεξιστικές απόψεις και στην οποία κατέγραψαν τον βιασμό του θύματος. Με αυτό το όνομα έγινε γνωστή η υπόθεση.

Διαδήλωση Υπερηφάνειας στη Θεσσαλονίκη

Στις 24 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η παρέλαση ΛΟΑΤ υπερηφάνειας (Pride) στη Θεσσαλονίκη, με μαζική συμμετοχή.

Και όμως γυρίζει

Κολομβία: Η πρόκριση του Γκουστάβο Πέτρο στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Κολομβία γέννησε ελπίδες για μια ιστορική πολιτική ανατροπή στο «Ισραήλ της Λατινικής Αμερικής». Ο Πέτρο, στη διαδρομή του από ένοπλος αντάρτης σε δήμαρχος της Μπογκοτά, έριξε αρκετό νερό στο κρασί του, αλλά στηρίχθηκε μόνο από κάποιες αριστερές δυνάμεις και σε κανένα από τα κατεστημένα κόμματα και θεωρείται «ακραίος» για το κυριαρχούμενο από τη Δεξιά πολιτικό σκηνικό στην Κολομβία. Η νίκη του σκληρού δεξιού Ιβάν Ντούκε τελικά ρίχνει βαριά τη σκιά της. Στηρίχθηκε από τον πρώην πρόεδρο Ουρίμπε, που δίνει μάχη ενάντια στην πρόσφατη συμφωνία ειρήνης με τους αντάρτες FARC, σε σύγκρουση ακόμα και με τη «διαλλακτική» (βλ. πρόθυμη να πάρουν μπρος τα τρυπάνια των πολυεθνικών στα βουνά της Κολομβίας) Δεξιά που είχε πάρει την πρωτοβουλία για τη συμφωνία. Αβέβαιες μέρες για την Κολομβία…

Μια πρώτη αποτίμηση των εκλογών στην Τουρκία

Ο Ταγίπ Ερντογάν (κυρίως) και το κόμμα του ΑΚΡ (λιγότερο) απέδειξαν την ανθεκτικότητά τους στις τουρκικές εκλογές.

Το BDS μετά τη Μεγάλη Πορεία της Επιστροφής

Η οργή για τη σφαγή στη Γάζα ξυπνά συνειδήσεις και γίνεται δράση

Όχι στη ρατσιστική απανθρωπιά!

Η  μίνι Σύνοδος για το προσφυγικό, που συγκάλεσε η Άγκελα Μέρκελ, αποκάλυψε την κρίση συνοχής της ΕΕ, την όξυνση των εθνικιστικών-ρατσιστικών πιέσεων και την αντιμεταναστευτική-αντιπροσφυγική διάθεση όλων των κυβερνήσεων.