Έμεινε χωρίς... παθολογική κλινική!

Απίστευτες εικόνες διαδραματίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας τη νύχτα της Παρασκευής 22 Ιουνίου. Το νοσοκομείο ξέμεινε από... παθολόγους γιατρούς και η αντίστοιχη κλινική του δεν μπορούσε να εφημερεύσει.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Θα ήταν κωμικό, αν δεν κινδύνευαν ανθρώπινες ζωές, καθώς οι παθολογικές κλινικές είναι αυτές που δέχονται καθημερινά τις περισσότερες περιπτώσεις ασθενών. 
Μένοντας το νοσοκομείο Πρέβεζας χωρίς εφημερεύοντα παθολόγο, τα περιστατικά που επισκέπτονταν το νοσοκομείο έπρεπε να φύγουν για γειτονικά νοσοκομεία. Αυτό σήμαινε κάποια χιλιόμετρα κρίσιμα για την υγεία κάποιων ασθενών, αλλά και επιβάρυνση των αντίστοιχων κλινικών των γειτονικών νοσοκομείων, που πάσχουν επίσης από έλλειψη προσωπικού.
Το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Πρέβεζας είχε κάνει σχετική κινητοποίηση, προειδοποιώντας για τους κινδύνους πριν από αρκετούς μήνες, με παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της διοίκησης. Κυρίαρχες αιτίες του προβλήματος είναι οι λογικές που εφαρμόζουν στα νοσοκομεία τα μνημόνια, αλλά και οι σχετικοί οργανισμοί που οδηγούν τους γιατρούς ακόμη και σε παραιτήσεις, αν όχι σε αρνήσεις να δουλέψουν στα δημόσια νοσοκομεία, εξαιτίας των εξοντωτικών ρυθμών εργασίας. Στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Πρέβεζας, το προηγούμενο διάστημα παραιτήθηκαν δύο γιατροί ακριβώς γι’ αυτό το λόγο.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία