Κοινό ψηφοδέλτιο της Αριστεράς στη Θετικών Επιστημών, τομή για την κοινή δράση

Ένα πολύ θετικό γεγονός συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα στις εκλογές των καθηγητών για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο συνέδριο της ΠΟΣΔΕΠ.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Συγκροτήθηκε Ενιαίο Αγωνιστικό Ψηφοδέλτιο, το οποίο σχηματίστηκε από όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς, χωρίς αυτή τη φορά να εξαιρούνται τα μέλη της ΔΗΠΑΚ (παράταξη του ΚΚΕ) και επίσης ανένταχτοι αγωνιστές. Από την άλλη πλευρά ήταν συσπειρωμένες οι δυνάμεις που εκπροσωπούν την τρικομματική κυβέρνηση στα πανεπιστήμια. Τα αποτελέσματα ανέδειξαν το δίπολο που εκφράζεται και στην κοινωνία, αφού τα δύο ψηφοδέλτια  ισοψήφισαν.

Αν κάποιος αναζητήσει το πώς υπήρξε αυτή η συνεργασία της Αριστεράς, θα βρει την απάντηση στην προηγούμενη ιστορία του συλλόγου. Ο σύλλογος της Σχολής Θετικών Επιστημών πρωτοστάτησε όλο το προηγούμενο διάστημα στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στο νόμο πλαίσιο και τις περικοπές μισθών.

Τα μέλη του αγωνιστικού ψηφοδελτίου συνέβαλαν στο να υπάρχει ένας σύλλογος δυναμικός και ζωντανός, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους που προωθούσαν την απονέκρωση και τη μαζικοποίηση. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η επιτροπή αγώνα στη ΣΘΕ, που συσπείρωσε φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενους ενάντια στο νόμο πλαίσιο. Όλο το προηγούμενο διάστημα οι αγωνιστές βρέθηκαν μαζί στην κοινή δράση, στη συνολική κουβέντα από τα κάτω. Αυτά τα παραδείγματα αποδεικνύουν ότι με την ειλικρινή αγωνιστική κοινή δράση τίποτα δεν είναι ουτοπία και χρειαζόμαστε άμεσα να απλωθούν παντού.

Από τα κάτω μπορούμε να συνεχίσουμε με τις πρωτοβουλίες και τις συνελεύσεις, δυναμώνοντας την ενότητα της Αριστεράς και ζωντανεύοντας τους συλλόγους. Η φοιτητική Αριστερά οφείλει να πάρει παράδειγμα από τέτοιου είδους τομές.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία