Κοσμοπλημμύρα «για μια εξόρυξη που δεν θα γίνει ποτέ»!

Φωτογραφία

Δεκάδες χιλιάδες κόσμου (μόνο τα εισιτήρια, που κόπηκαν, ήταν πάνω από 30.000) συμμετείχαν στις 5/10 στη συναυλία που πραγματοποιήθηκε στο στρατόπεδο Παύλου Μελά, σε ένδειξη συμπαράστασης στους κατοίκους της Χαλκιδικής, οι οποίοι αγωνίζονται κατά της εξόρυξης χρυσού στην περιοχή τους.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Τη συναυλία διοργάνωσαν οι Επιτροπές Αγώνα Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής Ενάντια στα Μεταλλεία Χρυσού και όλοι οι καλλιτέχνες συμμετείχαν αφιλοκερδώς (Μάλαμας, Ιωαννίδης, Παυλίδης κ.ά.). Παράλληλα, η μουσική διαμαρτυρία, που μετατράπηκε σε κανονική διαδήλωση, απαίτησε την απελευθέρωση των άδικα προφυλακισμένων αγωνιστών-κατοίκων της Χαλκιδικής, που αντιμετωπίζονται από την κυβέρνηση και τις δικαστικές αρχές ως εγκληματίες, στη γνωστή λογική της ποινικοποίησης των δίκαιων κοινωνικών αγώνων.

Μαζί με τις συναυλίες λειτούργησαν χώροι ενημέρωσης και συζήτησης για την εξόρυξη χρυσού, καθώς και για άλλες πολιτικές πρωτοβουλίες και δράσεις.

Η συναυλία δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την εργασία (πάνω από 600 εθελοντές), υποστήριξη και διοργάνωση της εκδήλωσης από δεκάδες κατοίκους της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης, καθώς και την τεχνική βοήθεια από τους απολυμένους εργαζόμενους της ΕΡΤ, που συνεχίζουν τον αγώνα τους και κάλυψαν ζωντανά την εκδήλωση.

Οι διοργανωτές, με ανακοίνωσή τους, καταφέρονται επίσης κατά των συστημικών ΜΜΕ που ανέφεραν ότι τη συναυλία παρακολούθησαν μόνο 2.000 άτομα. Η μαζική παρουσία του κόσμου ήταν η καλύτερη απάντηση σε όσους επιχειρούν να ταυτίσουν τους μαχαιροβγάλτες της Χρυσής Αυγής με όσους αγωνίζονται ενάντια στη λεηλασία της φύσης και της ζωής τους.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία