Κρίσιμο συνέδριο της ΠΟΠΟΚΠ

Φωτογραφία

Στις 19 και 20 Ιουνίου πραγματοποιείται το 30ό τακτικό συνέδριο της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στα Ασφαλιστικά Ταμεία και στους Οργανισμούς Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ).

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Χρήστος Βαγενάς, μέλος στο ΔΣ της ΠΟΠΟΚΠ

Οι εργασίες του συνεδρίου πραγματοποιούνται εν μέσω μεγάλων επιθέσεων στους εργαζομένους και στο Ασφαλιστικό. Οι διαθεσιμότητες συνεχίζονται για τους 558 εργαζομένους στα Ταμεία (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΕΑ) και στον ΟΑΕΔ και σε λίγες εβδομάδες, αν δεν αλλάξουμε την κατάσταση, θα γίνουν απολύσεις, ενώ την ίδια στιγμή η κυβέρνηση επιχειρεί πάλι (ύστερα από δύο αναβολές) να ανοίξει το θέμα της «αξιολόγησης». Ταυτόχρονα, αυτές τις μέρες μετά τις εκλογές έχουμε το Ασφαλιστικό στο προσκήνιο, όχι μόνο με τη μείωση στις επικουρικές συντάξεις, αλλά και με μια ολική ανατροπή των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και την είσοδο των ιδιωτικών εταιρειών στη Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση.
Το συνέδριο πρέπει να γίνει αφετηρία αντεπίθεσης έτσι ώστε να οργανώσουμε τις αντιστάσεις απέναντι σε αυτές τις επιθέσεις, και όχι όπως γινόταν, ειδικά παλαιότερα, για την προβολή στα ΜΜΕ του εκάστοτε προέδρου της ομοσπονδίας μας.
Εμείς ως Ενωτική Αριστερή Κίνηση Ασφαλιστικών Ταμείων θα επιδιώξουμε να πραγματοποιήσουμε ένα συνέδριο σε αγωνιστική κατεύθυνση με κέντρο το εργατικό κίνημα και όχι μονάχα τις διαπιστώσεις.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία