Κτηματολόγιο ΑΕ: Η πρώτη κινητοποίηση ενάντια σε ιδιωτικοποίηση

Δυναμική ήταν η πρώτη κινητοποίηση ενάντια σε ιδιωτικοποιήσεις, που έγινε από τους εργαζόμενους στην Κτηματολόγιο ΑΕ, την Πέμπτη 5 Ιούλη, έξω από κτίριο του Υπουργείου Οικονομικών στην Καραγεώργη Σερβίας.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Στην κινητοποίηση καλούσαν το Σωματείο Εργαζομένων στην Κτηματολόγιο ΑΕ και η ΟΣΕΤΕΕ (Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Τεχνικών Επιχειρήσεων Ελλάδος). Συμμετείχαν επίσης, στηρίζοντας την κινητοποίηση, το Συντονιστικό Φορέων και Οργανισμών ενάντια στην εφεδρεία και τις συγχωνεύσεις, συνδικαλιστές από το ΙΓΜΕ, τον ΟΣΚ, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Νοσοκομείο Ερυθρός. Την κινητοποίηση στήριξαν επίσης μέλη του Δικτύου Συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΕΑ.

Τη μέρα εκείνη τελείωνε η κατάθεση προσφορών για την εξεύρεση του ιδιώτη «οικονομικού συμβούλου», που θα αναλάμβανε να ολοκληρώσει την πώληση της Κτηματολόγιο ΑΕ σε ιδιωτική εταιρεία. Η προθεσμία, υπό την πίεση και της κινητοποίησης, παρατάθηκε για τρίτη φορά ως τις 26 Ιουλίου. Αν προχωρήσει το σχέδιο των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων, που ασπάζεται και η σημερινή τρικομματική, τότε το δημόσιο θα στερηθεί από τεράστια οικονομικά έσοδα, τα οποία θα μπορούσαν να δοθούν για να χρηματοδοτηθεί η υγεία, η παιδεία και τα ασφαλιστικά ταμεία, αντί να καταλήξουν στην τσέπη κάποιου αρπακτικού της αγοράς.

Η διαδικασία συνεχίζεται, παρόλο που η Κτηματολόγιο ΑΕ έχει ήδη καταρτίσει και δημοσιοποιήσει ολοκληρωμένο business plan, που περιλαμβάνει κοστολογημένο και χρονοπρογραμματισμένο αναλυτικό σχεδιασμό κτηματογράφησης του υπολοίπου της χώρας, κάτι που διαλύει κάθε «τεχνοκρατικό» επιχείρημα υπέρ της ιδιωτικοποίησης. Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται ενάντια στην ιδιωτικοποίηση, παλεύοντας να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία