Κτηματολόγιο: Επιτυχία η νέα σύμβαση

Υπογράφτηκε μεταξύ του σωματείου εργαζομένων και της Διοίκησης της εταιρείας Κτηματολόγιο ΑΕ συλλογική σύμβαση, με περιεχόμενο τον κανονισμό εργασίας της εταιρείας.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Αθηνά Σκαμπά, πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων στο Κτηματολόγιο

Η σύμβαση περιγράφει τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων και της εταιρείας. Οι διαπραγματεύσεις κράτησαν 7 χρόνια και ολοκληρώθηκαν αποτυπώνοντας στη σύμβαση όλα τα κεκτημένα, αλλά και διεκδικήσεις που είχε χρόνια το σωματείο.

Ενδεικτικά προβλέπονται άδειες ασθενείας με πλήρεις αποδοχές, γονικές άδειες για ασθένειες προστατευόμενων μελών με αποζημίωση (από το νόμο προβλέπεται άδεια άνευ αποδοχών), 6μηνη άδεια προστασίας μητρότητας. Παροχές όπως κάλυψη κατά 75% κάρτας απεριορίστων διαδρομών για τα αστικά μέσα μαζικής μεταφοράς και ιδιωτική ασφαλιστική κάλυψη όλων των εργαζομένων και πολλά άλλα.

Σε μια εποχή που τα εργασιακά δικαιώματα καταστρατηγούνται στο όνομα της δημοσιονομικής πολιτικής και της προστασίας της Εθνικής Οικονομίας και στις μέρες που λήγει η μετενέργεια των κλαδικών συμβάσεων, αφήνοντας χιλιάδες εργαζόμενους ακάλυπτους, η υπογραφή αυτής της σύμβασης είναι ιδιαιτέρως σημαντική και πολύτιμη. Για τους εργαζόμενους της Κτηματολόγιο ΑΕ ο κανονισμός εργασίας υπήρξε αίτημα και προσπάθεια χρόνων.

Η στάση μας ήταν ανυποχώρητη απέναντι σε οποιαδήποτε συζήτηση «εξορθολογισμού» των κεκτημένων και διαπραγματευτήκαμε σκληρά τα αιτήματα που είχε χρόνια το σωματείο. Η επιτυχία μας έδειξε πως, όταν οι εργαζόμενοι είναι ενωμένοι και συσπειρωμένοι στα σωματεία τους, μπορεί να υπάρξει κι άλλος δρόμος εκτός από το μονόδρομο της συμπίεσης των εργασιακών δικαιωμάτων, που προσπαθούν να μας επιβάλουν οι εργοδότες.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία