Κυκλοφορεί το Ημερολόγιο 2018 του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών

Παρουσίαση την Τετάρτη 29 Νοέμβρη, στον πολυχώρο «Κομμούνα»

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Την Τετάρτη 29 Νοέμβρη, στις 7.00 μ.μ., στον πολυχώρο «Κομμούνα» (Ιουλιανού 67), θα γίνει η παρουσίαση του Ημερολογίου 2018 του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών και συζήτηση για το προσφυγικό. Ανάμεσα στους ομιλητές θα είναι ο φωτογράφος Άγγελος Καλοδούκας και ο σκιτσογράφος Μιχάλης Κουντούρης (δύο από τους πολλούς φωτογράφους και σκιτσογράφους που παραχώρησαν υλικό τους για το Ημερολόγιο), η Λίνα Παλλάκη από το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών, όπως και πρόσφυγας που συμμετείχε στην πρόσφατη απεργία πείνας στην Πλατεία Συντάγματος για το δικαίωμα στις οικογενειακές επανενώσεις. 
Το ημερολόγιο του ΚΣΜ είναι ένα εξαιρετικά χρήσιµο δώρο για τις γιορτές που ταυτόχρονα εξασφαλίζει αρκετά από τα έξοδα του Σχολείου για την επόµενη χρονιά. Με εξαιρετικές φωτογραφίες Ελλήνων και ξένων φωτογράφων από την καθηµερινότητα των προσφύγων, των µεταναστών και των Ροµά στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Ανάµεσά τους οι Δ. Ασπιώτης, Α. Καλοδούκας, Χ. Κατόπης, M. Λώλος, Γ. Μπεχράκης, Τ. Μπόλαρη, Χ. Παπαδόπουλος, Χ. Φέργκιουσον και M. Muheisen. 
Το ηµερολόγιο κοσµούν επίσης σκίτσα γνωστών Ελλήνων σκιτσογράφων, µε επιλογή από τα καλύτερα του 2017 µε σχετική θεµατολογία. Ανάµεσα στους σκιτσογράφους που µας παραχώρησαν σκίτσα είναι οι Τ. Αναστασίου, Δ. Γεωργοπάλης, Π. Ζερβός, M. Koυντούρης, Π. Μαραγκός, Μ. Τζαµπούρα, Β. Χερουβείµ και Soloup. Το ηµερολόγιο στοιχίζει 4 ευρώ και διατίθεται από το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών (Άργους 145 – Κολωνός) τις Κυριακές (11.00 π.µ. – 8.00 µ.µ.) και από την Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισµό» (Κλαζοµενών 1-3, Πλ. Αττικής) τις εργάσιµες ηµέρες και ώρες.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία