Με δυναμικές κινητοποιήσεις, παρά τη συνεχή βροχή, απάντησαν οι εμποροϋπάλληλοι στην προσπάθεια της συγκυβέρνησης να επιβάλει, αρχίζοντας από την Κυριακή 30 Δεκέμβρη, τη λειτουργία των καταστημάτων για όλες τις Κυριακές του έτους.

Από νωρίς το πρωί οι εργαζόμενοι στο χώρο του βιβλίου κατόρθωσαν, με τη στήριξη συμπαραστατών από άλλα σωματεία, κόμματα και οργανώσεις της Αριστεράς και τοπικές συνελεύσεις, να περιφρουρήσουν την κινητοποίησή τους, αποκλείοντας Τρία μεγάλα βιβλιοπωλεία στο κέντρο της Αθήνας (Public, Ιανός, Παπασωτηρίου). Στην κινητοποίηση στο Public, εκτός από το Σωματείο Εργαζομένων Βιβλίου Χάρτου συμμετείχε και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας.

Η πορεία, στην οποία καλούσαν η Ομοσπονδία και τα συνδικάτα, ήταν μαζική και σε αυτή συμμετείχε και η βουλευτής Α΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Μπόλαρη.

Με σύνθημα «Ποτέ δουλειά την Κυριακή, η ιστορία γράφεται με πάλη ταξική», οι διαδηλωτές διέσχισαν κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, αποκλείοντας για λίγη ώρα και άλλα καταστήματα μεγάλων εταιρειών, όπως η Sprider, που το τελευταίο διάστημα, εκμεταλλευόμενες τους μνημονιακούς νόμους πρωτοστατούν σε μειώσεις μισθών και απολύσεις.
Στο πλευρό των εργοδοτών ήταν τα ΜΑΤ του Δένδια που φρουρούσαν τις εισόδους τέτοιων καταστημάτων, ενώ απρόκλητα μπροστά στο Attica επιτέθηκαν στους διαδηλωτές. Δεν κατάφεραν όμως να διαλύσουν την πορεία, που ολοκληρώθηκε με γλέντι αλληλεγγύης που οργάνωσε το Σωματείο Εργαζομένων Βιβλίου Χάρτου στη Στοά του Βιβλίου.