Κόντρα στο Ρεύμα των μνημονίων και των διακρίσεων

Η  Κίνηση Πολιτών Νίκαιας Αγίου Ιωάννη Ρέντη «Κόντρα στο Ρεύμα» κλείνει το 2019 δέκα χρόνια δυναμικής και κινηματικής παρουσίας . Από την πρώτη στιγμή βρέθηκε μαζί με τα κινήματα σε όλους τους αγώνες ενάντια στα μνημόνια, το φασισμό, το ρατσισμό, μαζί με τους εργαζόμενους ενάντια στις απολύσεις και τη μείωση των μισθών.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Κώστας Παπαδόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη

Πρωτοστατήσαμε στο κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς στη Νίκαια και κεντρικά. Δημιουργήσαμε τις συνθήκες εκείνες και καταφέραμε τη δεδομένη στιγμή μαζί με τη γειτονιά να αποτρέψουμε την πρώτη απόπειρα έξωσης άνεργου συμπολίτη μας από τη μοναδική κατοικία του. Με εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους από την πρώτη στιγμή, βάλαμε ζήτημα και διεκδικήσαμε ελεύθερους χώρους ενάντια στην ανεξέλεγκτη κατάχρηση και παλέψαμε για την προσβασιμότητα στην Πόλη και στις υπηρεσίες.
Τα μέλη και οι φίλοι της Κίνησης πρωτοστάτησαν στο μεγάλο ΟΧΙ παραμένοντας σταθεροί στις θέσεις για τις οποίες τους εμπιστεύτηκαν δύο φορές οι συμπολίτες μας.
Συνεχίζοντας τη δουλειά στις γειτονιές της πόλης μας κρατάμε ανοιχτό το στέκι της κίνησης, το «Φυσάει Κόντρα», στέκι πολιτισμού και κοινωνικής δράσης με εκδηλώσεις, μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφική λέσχη και τα γνωστά γλέντια μας . Παράλληλα δημιουργούμε ομάδες αλληλεγγύης για ό,τι χρειάζεται: τρόφιμα, είδη ρουχισμού και είδη πρώτης ανάγκης για τους συμπολίτες μας και τους πρόσφυγες .
Τα μέλη και οι φίλοι της Κίνησης μέσα από συλλογικές αποφάσεις θα δώσουν τη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου 2019, κάνοντας κάλεσμα για τη δημιουργία αντιμνημονιακού αντικλεισθενικού μετώπου στην αυτοδιοίκηση. Κάλεσμα στο οποίο ανταποκρίθηκαν και θα δώσουν τη μάχη μαζί μας ιδιαίτερα οι νέοι και οι νέες της πόλης μας. Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε ενιαία και ενωτικά προς τις δημοτικές εκλογές με στόχο να ακουστεί η φωνή κάθε πολίτη που βάλλεται καθημερινά από τη μνημονιακή κατρακύλα αλλά και η φωνή του  πολίτη που αναζητά μια διαφορετική τοπική αυτοδιοίκηση μακριά από τους «τοπικούς άρχοντες» και τη δημαρχοκεντρική πολιτική .
Πιστεύουμε πως ο μόνος που μπορεί να αλλάξει τη σημερινή λογική και να βάλει σε άλλη τροχιά την πόλη είναι οι ίδιοι η συμπολίτες μας που ζουν και εργάζονται εδώ, ο κόσμος που αγωνίζεται και ομορφαίνει τις γειτονιές μας, οι εργαζόμενοι στο δήμο, οι επιστήμονες, οι άνθρωποι του πολιτισμού, οι άνεργοι της πόλης που όσο πάνε και πληθαίνουν, οι έμποροι και οι βιοτέχνες που προσπαθούν να επιβιώσουν .
Με όλους αυτούς θα δώσουμε και αυτή τη μάχη των δημοτικών εκλογών του Μαΐου, μια μάχη καθοριστική για την ανατροπή που θέλουμε σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία