Κόρινθος, Ναύπλιο και Καλαμάτα: Φεστιβάλ αντίστασης στο φασισμό και το ρατσισμό

Δεν είναι τυχαίο που σε Ναύπλιο, Κόρινθο και Καλαμάτα έγιναν μαζικότατες πορείες καταδίκης της Χρυσής Αυγής τις επόμενες μέρες της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, με τη συμμετοχή πολλών κοινωνικών και πολιτικών φορέων.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Ο σπόρος είχε πέσει ήδη τα προηγούμενα χρόνια με τη δημιουργία τοπικών αντιρατσιστικών και αντιφασιστικών πρωτοβουλιών με πλήθος δράσεις, κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις.

Τα αντιρατσιστικά-αντιφασιστικά φεστιβάλ σε Ναύπλιο και Κόρινθο έγιναν Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, 13, 14 και 15 Σεπτέμβρη, συγκεντρώνοντας πολλές εκατοντάδες κόσμου. Οι συζητήσεις για την αντιμετώπιση του φασισμού είχαν τη μεγαλύτερη συμμετοχή από την τοπική κοινωνία, λίγο πριν από τη δολοφονία στο Κερατσίνι.

Στην Καλαμάτα (την πόλη που έδειξε την πόρτα στην πανελλαδική φασιστοσύναξη το καλοκαίρι, μετά από μια συγκλονιστική διαδήλωση χιλιάδων Καλαματιανών), το φετινό αντιρατσιστικό-αντιφασιστικό φεστιβάλ θα γίνει σε λίγες εβδομάδες, στις 12 και 13 Οκτώβρη και αναμένεται να σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ συμμετοχής. Αυτό προαναγγέλλει άλλωστε η μεγαλειώδης ενωτική αντιφασιστική συγκέντρωση 1.000 ανθρώπων που έγινε τη Δευτέρα 23/9 στο κέντρο της πόλης.

Η Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» στηρίζει όλες αυτές τις πρωτοβουλίες , συμμετείχε στα πάνελ των ομιλητών στην Κόρινθο και θα συμμετέχει και στην αντιφασιστική μέρα στην Καλαμάτα. Ο φασισμός δεν θα περάσει, γιατί το κίνημα δυναμώνει. Η μέγιστη δυνατή αντιφασιστική ενότητα που έχει επιτευχθεί στην Κόρινθο, το Ναύπλιο και την Καλαμάτα χρειάζεται να γίνει οδηγός δράσης για κάθε πόλη της χώρας: ΝΟ PASARAN!

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία