Λαϊκές Επιτροπές Ανατροπής παντού!

Στην πρόσφατη απόφαση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ (31/8 και 1/9) δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη άμεσης ανατροπής της κυβέρνησης Σαμαρά.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Στην ίδια απόφαση διακηρύσσεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταθεί στην πρώτη γραμμή των κοινωνικών αγώνων, θα υπερασπιστεί το δικαίωμα στη δωρεάν υγεία και παιδεία, θα συμβάλει, ώστε τα μέτωπα της αντιπαράθεσης στο δημόσιο να γίνουν αγώνας όλου του λαού, θέτοντας όλο το δυναμικό του (ΚΠΕ, ΚΟ, Οργανώσεις Μελών) στην υπηρεσία του πολιτικού αγώνα για την πτώση της κυβέρνησης υπό το βάρος της λαϊκής πίεσης.  

Σε αυτή την κατεύθυνση αποφασίστηκε τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να πρωτοστατήσουν στη δημιουργία λαϊκών επιτροπών ανατροπής, οι οποίες θα μετατρέπουν κάθε επιμέρους αγώνα σε υπόθεση όλης της κοινωνίας, συνδράμοντας τους εργαζόμενους που βρίσκονται στο επίκεντρο της σύγκρουσης με την κυβέρνηση.
Οι επιτροπές αυτές, πέρα από την ενίσχυση της κάθε μάχης που ξεσπά σε κάθε χώρο δουλειάς ή γειτονιά, μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στο συντονισμό των αγώνων, ώστε να μην υπάρχουν διάσπαρτες και ασύνδετες κινητοποιήσεις για τα επιμέρους τοπικά ή κλαδικά ζητήματα.

Ξεκινώντας από την υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών όπως η παιδεία και η υγεία, οργανώνοντας την αλληλεγγύη στους εργατικούς-κοινωνικούς αγώνες, οι επιτροπές αυτές μπορούν να πάρουν μόνιμα χαρακτηριστικά, συσπειρώνοντας όλο τον κόσμο των αντιστάσεων (μέλη και μη μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και της υπόλοιπης Αριστεράς, σωματεία και φορείς, νεολαίους, μαθητές, συνταξιούχους) σε εργασιακούς χώρους και γειτονιές, με ενοποιητικό πολιτικό πρόταγμα την ανατροπή των πολιτικών της φτώχειας και του αυταρχισμού και της κυβέρνησης που τις εφαρμόζει.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία