Λαϊκή Στάση Πληρωμών τον Απρίλη

Φωτογραφία

Οι συλλογικότητες που συμμετέχουν στο συντονισμό «Δεν Χρωστάμε-Δεν Πουλάμε-Δεν πληρώνουμε» συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στα χαράτσια και τη φοροληστεία με την ανακήρυξη του Απρίλη σε μήνα προειδοποιητικής «λαϊκής στάσης πληρωμών».

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Παράλληλα, συντονίζουν τη δράση τους με τα πρωτοβάθμια σωματεία που οργανώνουν την κινητοποίηση στα Προπύλαια, την Κυριακή7/4, θέλοντας να ενισχύσουν το μέτωπο ανατροπής των μνημονιακών πολιτικών και όλων όσων λεηλατούν τις ζωές μας.
Την ώρα που το άδικο και παράνομο χαράτσι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ γίνεται μόνιμο, την ώρα που πολλές χιλιάδες κόσμου δεν μπορεί να πληρώσει φόρους, λογαριασμούς ΔΕΚΟ και τράπεζες, γιατί δεν έχει χρήματα, οι δράσεις διαμαρτυρίας και ανυπακοής στην πολιτική της εξόντωσης των φτωχών νοικοκυριών, γίνονται ακόμα πιο επιτακτικές.
Την Κυριακή 31/3, στο αμφιθέατρο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, 25 συλλογικότητες κατοίκων από την Αττική, με την υποστήριξη πρωτοβάθμιων σωματείων, ανακήρυξαν τον Απρίλη του 2013 σε μήνα «λαϊκής στάσης πληρωμών», με στόχο να μετατραπεί η μέχρι τώρα παθητική αδυναμία πληρωμής του καθένα σε μαζική-οργανωμένη ανυπακοή.
Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των συλλογικοτήτων, ήδη καταγράφεται ανταπόκριση από κατοίκους συνοικιών της Αττικής, αναδεικνύοντας τη διάθεση ενός κόσμου να παλέψει ενάντια στην τεράστια μείωση των ήδη πενιχρών εισοδημάτων του. Το στοίχημα είναι η πανελλαδική δικτύωση αυτής της προσπάθειας.
Σε αυτό το πλαίσιο, την Πέμπτη 28/3, συνεχίστηκαν οι δράσεις ενημέρωσης έξω από τοπικές εφορίες και τράπεζες, που οργανώνουν συστηματικά τους τελευταίους μήνες επιτροπές και συνελεύσεις κατοίκων, καθώς και παρεμβάσεις με την προκήρυξη-κάλεσμα της στάσης πληρωμών, στις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου.
Επίσης προγραμματίζεται κεντρική διαδήλωση ενάντια στη φοροληστεία των λαϊκών στρωμάτων στο Σύνταγμα, με πιο πιθανή ημερομηνία στις 14/4.
Μέσα από έναν πλατύ συντονισμό σωματείων και φορέων, επιτροπών κατοίκων και λαϊκών συνελεύσεων πρέπει ενωμένοι να απαιτήσουμε την απόσυρση όλων των φορομπηχτικών μέτρων που ισοπεδώνουν τις ζωές μας, όπως έγινε με τις απειλές για τη διακοπή του ρεύματος, που τους αναγκάσαμε να υποχωρήσουν. Να εμποδίσουμε κάθε απόπειρα να μείνει έστω και ένα σπίτι χωρίς ρεύμα ή να γίνει οποιαδήποτε κατάσχεση ακινήτου, δείχνοντας την αλληλεγγύη μας.
Ένα πολιτικό κίνημα ανυπακοής με τέτοια χαρακτηριστικά, που ταυτόχρονα θα συνδέει την άρνηση πληρωμής με την ανάγκη ανατροπής ολόκληρης της πολιτικής που γεννάει τους ταξικούς φόρους και τα μνημόνια και θα απλώνεται σε κάθε γειτονιά και χώρο δουλειάς, έχει σίγουρα να προσφέρει πολλά στις νίκες που χρειάζεται το στρατόπεδο των «από κάτω».

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία