Λευτεριά στην Τσέλσι Μάνινγκ

Φωτογραφία

Στις αρχές του 2010, η Τσέλσι Μάνινγκ (τότε γνωστή ως ο Μπράντλεϊ Μάνινγκ), έχοντας πρόσβαση σε αρχεία που αποδείκνυαν τα εγκλήματα του αμερικανικού στρατού σε Ιράκ, Αφγανιστάν και Υεμένη, αποφάσισε να τα διαρρεύσει στο Wikileaks.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Τότε έγινε ηρωικό σύμβολο του αγώνα για την αλήθεια, ενάντια στην προπαγάνδα των κυβερνήσεων. Η δίωξή της από το αμερικανικό κράτος ήταν τρομακτική. Έμεινε στη φυλακή για 3 χρόνια, ενώ οι πρώτοι 9 μήνες είχαν χαρακτηριστικά βασανισμού (άθλιες συνθήκες κράτησης, εγκλεισμός κλπ). Διώχθηκε με το Νόμο Περί Κατασκοπείας και καταδικάστηκε σε 35 χρόνια φυλάκιση.

Μετά την ανακοίνωση της καταδίκης της, ευχαρίστησε όλους τους αλληλέγγυους, που στάθηκαν στο πλευρό της και δήλωσε: «… θέλω όλοι να μάθουν τον πραγματικό μου εαυτό. Είμαι η Τσέλσι Μάνινγκ. Είμαι θηλυκό. Δεδομένου του τρόπου που αισθάνομαι και αισθανόμουν από την παιδική μου ηλικία, θέλω να αρχίσω θεραπεία ορμονών το συντομότερο. Ελπίζω να με στηρίξετε σε αυτή τη μετάβαση. Ζητώ επίσης, από σήμερα, να αναφέρεστε σ’ εμένα με το νέο μου όνομα και να χρησιμοποιείτε θηλυκές αντωνυμίες». Έγινε σύμβολο για δεύτερη φορά, τώρα για τον αγώνα των διεμφυλικών ατόμων. Τα μεγάλα ΜΜΕ εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το λάθος όνομα και τις λάθος αντωνυμίες, ακόμα χειρότερα κάποια ρίχνουν λάσπη στη Μάνινγκ, επιχειρώντας να την «αποκαθηλώσουν» και να στηρίξουν την αμερικανική κυβέρνηση. Ως «Μπράντλεϊ Μάνινγκ», η Τσέλσι θα πάει σε αντρικές φυλακές. Ως φυλακισμένη, δεν θα της παρασχεθεί η θεραπεία ορμονών που επιθυμεί. Χρειάζεται και πάλι την αλληλεγγύη μας.

 

*φωτό: Από διαμαρτυρία υπέρ της Chelsea Manning (τότε γνωστής ως Bradley Manning) έξω από το Fort Meade.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία