Λουκέτο σε δύο εργοστάσια της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης

Ακάθεκτο συνεχίζεται το σχέδιο της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ).

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Ήδη η διοίκηση της ΕΒΖ ΑΕ έχει κάνει αποδεκτή την εισήγηση της εταιρείας συμβούλων «Kantor» για την αναδιάρθρωση της εταιρείας, σύμφωνα με την οποία κλείνουν οριστικά λόγω χρεών τα δύο εργοστάσια της ΕΒΖ σε Σέρρες και Ορεστιάδα, ενώ μένει ανοιχτό μόνο το εργοστάσιο στο Πλατύ Ημαθίας. Απόφαση που αναμένεται να επικυρωθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΒΖ, που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες μέρες και ανακοινώθηκε στους εργαζόμενους, σε συνάντηση που είχε η διοίκηση της ΕΒΖ ΑΕ με την Ομοσπονδία Εργαζομένων στη Βιομηχανία Ζάχαρης (ΟΕΒΖΕ) την Παρασκευή 4 Ιουλίου. Το σχέδιο αυτό έρχεται να εκβιάσει εν πολλοίς τους εργαζόμενους.
Σταματήστε να αντιστέκεστε στην πώληση της ΕΒΖ (έχουν ναυαγήσει ως τώρα τρεις προσπάθειες) για να μη χάσετε τη δουλειά σας είναι το μήνυμα. Η απόφαση αυτή της κυβέρνησης έχει ξεσηκώσει ήδη τους εργαζόμενους στην ΕΒΖ αλλά και αγρότες που απασχολούνται με την τευτλοκαλλιέργεια στους δύο νομούς όπου αναμένεται να κλείσουν τα ζαχαρουργεία. Η ΕΒΖ έχει χρέη, 137 εκατ. ευρώ είναι μόνο οι δανειακές της υποχρεώσεις στην Τράπεζα Πειραιώς, αλλά αυτά προήλθαν από τη συστηματική προσπάθεια απαξίωσής της με στόχο να ξεπουληθεί στους ιδιώτες. Κέρδη και ανταγωνιστικότητα είχε η ΕΒΖ όταν καλλιεργούνταν τεύτλα σε όλη τη χώρα.
Σε σύσκεψη που έγινε στην Ορεστιάδα, αποφασίστηκε κοινό μέτωπο με φορείς που θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Ένα μέτωπο όπου συμμετέχουν και βουλευτές της ΝΔ δεν προοιωνίζεται καλές μέρες για τους εργαζόμενους και τους αγρότες των περιοχών αν δεν πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, οργανώνοντας μαζικές και μαχητικές κινητοποιήσεις.

 

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία