Μέρα δράσης του ΣΥΡΙΖΑ για δημόσια δωρεάν υγεία

Ο ΣΥΡΙΖΑ, στις 13 Μάρτη, διοργάνωσε μια συντονισμένη παρέμβαση σε νοσοκομεία, ΙΚΑ, κέντρα υγείας, προκειμένου να αναδείξει την τρομερή επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι, είτε ως χρήστες υπηρεσιών υγείας, είτε ως εργαζόμενοι στην υγεία.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Κατερίνα Γιαννούλια

Στον κρίσιμο σταθμό του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός», το οποίο η κυβέρνηση τραπεζιτών-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-τρόικας προσπαθεί να ιδιωτικοποιήσει, αλλά η επιτροπή αγώνα έχει μπλοκάρει την προσπάθεια επιτυχώς, ο Αλ. Τσίπρας διαπίστωσε ξανά μια εικόνα φρίκης. «Όταν σε ημέρες εφημερίας σε ορόφους χειρουργικής κλινικής υπάρχει μια νοσηλεύτρια για πάνω από 35 ασθενείς χειρουργημένους, πείτε μου εσείς πώς μπορεί αυτή η νοσηλεύτρια ή αυτός ο νοσηλευτής να αντεπεξέλθει και να προσφέρει τις απαραίτητες υπηρεσίες... Έχουμε φτάσει στο σημείο, λόγω της μείωσης των δαπανών, να υπάρχει έλλειψη… και σε υλικά άμεσης κατανάλωσης μέσα στα νοσοκομεία, όπως γάζες, σύριγγες», δήλωσε.

Η διαπίστωση δεν φτάνει για να αντιμετωπίσει κανείς τις αιτίες της καταστροφής. Έχει, λοιπόν, ιδιαίτερη αξία το γεγονός ότι ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ λέει: «διαγραφή του χρέους, αναστολή πληρωμών, να σταματήσουμε να πληρώνουμε τους τοκογλύφους για να στηρίξουμε την κοινωνία… αρκεί να πιστέψει και ο ελληνικός λαός ότι η επιλογή του στην κάλπη, αλλά και στους αγώνες, και η συμμετοχή του είναι κρίσιμη, πιο κρίσιμη από ποτέ…».

Οι αντιπροσωπείες των τοπικών ΣΥΡΙΖΑ με βουλευτές και συντρόφους συναντήθηκαν με εργαζόμενους και ασθενείς σε νοσοκομεία στην Πάτρα, Λευκάδα, Αλεξανδρούπολη, Τρίκαλα, Ηράκλειο Κρήτης, Αρκαδία, Σύρο, Σίφνο, Ιωάννινα, Λέσβο και διατύπωσαν τα αιτήματα που θεωρούμε ότι χρειάζεται άμεσα και αποφασιστικά να διεκδικήσουμε παλεύοντας. Στα δελτία Τύπου αναφέρεται: «Ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται για:

• Δωρεάν αναβαθμισμένες δημόσιες υπηρεσίες υγείας για όλους όσοι ζουν και εργάζονται στη χώρα.
• Σωτηρία και αναβάθμιση των δημόσιων νοσοκομείων, με επαρκή στελέχωση και εξοπλισμό, με αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς και αμοιβών για τους εργαζόμενους.
• Ολοκληρωμένο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, με οικογενειακούς γιατρούς, με κέντρα υγείας πλήρως εξοπλισμένα, για ευχερή και έγκαιρη πρόσβαση των πολιτών στους γιατρούς και τις υπηρεσίες υγείας.

Προτεραιότητα έχουν οι ανάγκες των ανθρώπων και όχι τα συμφέροντα των δανειστών».

Και στην Αθήνα οι εξορμήσεις στο «Αγ. Όλγα» με την Ηρώ Διώτη, στο «Ασκληπιείο Βούλας» με πολυπληθή ομάδα αγωνιστών συντρόφων από τις τοπικές επιτροπές Γλυφάδας, Βούλας-Βάρης-Βουλιαγμένης και Αργυρούπολης, στο «ΕΛΠΙΣ» με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ 7ου Διαμερίσματος και τη Λίτσα Αμανατίδου, βρήκαν ιδιαίτερα θερμή ανταπόκριση από όλους. Μας εντυπωσίασε η ανάγκη ασθενών και εργαζομένων να μιλήσουν μαζί μας και να δηλώσουν διαθεσιμότητα. Όχι απλά να μας ψηφίσουν, αλλά και να αγωνιστούμε μαζί.

Στα συνδικαλιστικά σχήματα στους χώρους υγείας και στις επιτροπές κατοίκων στις γειτονιές, στα σωματεία και σε κάθε συλλογικότητα, οι συντρόφισσες και σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ θα παλέψουμε με όλο τον κόσμο για να μην καταλήξει η απολύτως απαραίτητη δημόσια, δωρεάν και ποιοτική υγεία στα αρπακτικά των αγορών.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία