Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής: Συζήτηση μεταξύ των οργανώσεων της Αριστεράς

Συνεχίζεται η πρωτοβουλία του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής για μια οργανωμένη συζήτηση μεταξύ των οργανώσεων της Αριστεράς, κυρίως αυτών που συμμετέχουν στα «μπλοκ» του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

 

 

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Στο πλαίσιο αυτών των συζητήσεων έχει ήδη προταθεί η ενοποίηση των παρατάξεων του ΜΑΑ, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην περιφέρεια Αττικής.

Η ΔΕΑ, συμμετέχοντας στον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζει την προοπτική συμπαράταξης της Αριστεράς (ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ). Στις σημερινές συνθήκες θεωρούμε ως κρίσιμο «κρίκο» σε αυτή την πολιτική τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Χωρίς αυταπάτες για τις (πρώτες) επερχόμενες εκλογές, προτείναμε στους σ. της ΑΝΤΑΡΣΥΑ να προχωρήσουν σε σχετικές πολιτικές πρωτοβουλίες, δεσμευόμενοι από την πλευρά μας ότι θα τις υποστηρίξουμε στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Ανάλογη πρόταση κατέθεσε και η ΚΕΔΑ, ενώ η ΚΟΕ πρότεινε «σύγκλιση», αλλά σε πιο μερική βάση (συνδιοργάνωση συλλαλητηρίου κατά της νέας δανειακής συνθήκης).

Η πρόταση της ΚΟΕ έγινε δεκτή από την Κομουνιστική Ανανέωση (συνιστώσα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ). Οι σ. της ΑΡΑΣ και της ΑΡΑΝ συμμετέχουν στις συζητήσεις, βάζοντας όμως την έξοδο από το ευρώ ως πολιτική προϋπόθεση για την εξέλιξη της συνεργασίας. Η επιμονή τους υποτιμά το γεγονός ότι η συζήτηση αυτή είναι ανοιχτή στα πλαίσια του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και του ΣΥΝ (βλ. σχετικές θέσεις του Αριστερού Ρεύματος). Κατά τη γνώμη μας υποτιμά κυρίως το γεγονός ότι, υπό το σημερινό κοινωνικοπολιτικό συσχετισμό, η απόφαση για την έξοδο από το ευρώ θα κριθεί στο εσωτερικό της κυρίαρχης τάξης και όχι στο εσωτερικό του κινήματος.

Στην τελευταία συνάντηση των οργανώσεων απουσίασε η εκπροσώπηση του ΝΑΡ που, από ό,τι φαίνεται, δεν επιλέγει να συνεχίσει αυτό το διάλογο.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία