Μαζικό το καλωσόρισμα των μεταναστόπουλων στο 144ο Δημοτικό στα Σεπόλια

Φωτογραφία

Μαζικό ήταν το καλωσόρισμα στα 100 παιδάκια από το Πακιστάν που ξεκίνησαν την Κυριακή 12 Νοέμβρη τη σχολική χρονιά του σχολείου της Πακιστανικής Κοινότητας στα Σεπόλια.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Θανάσης Κούρκουλας

Έπειτα από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας αλλά και με την ομόφωνη απόφαση του συλλόγου γονέων, το σχολείο της κοινότητας θα στεγάζεται στο 144ο Δημοτικό της Αθήνας.Τα παιδιά θα διδάσκονται ουρντού και αγγλικά, ενώ την ίδια ώρα οι μητέρες των παιδιών θα μαθαίνουν την ελληνική γλώσσα. Εκατοντάδες εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές και φοιτητές, κόσμος της γειτονιάς, πολιτικές οργανώσεις της Αριστεράς έβαλαν φραγμό στις ρατσιστικές φωνές που είχαν αναβάλει την έναρξη των μαθημάτων η οποία είχε οριστεί αρχικά στις 29 Οκτωβρίου. Τις τελευταίες εβδομάδες το κλίμα στη γειτονιά και στο σχολείο αντιστράφηκε ύστερα από κινητοποιήσεις προοδευτικού κόσμου και ψύχραιμες συζητήσεις γονιών και εκπαιδευτικών με αποτέλεσμα η πολυεθνική γειτονιά των Σεπολίων να γεμίσει χαρούμενες φωνές μεταναστόπουλων. Με πανό παραβρέθηκαν στο καλωσόρισμα των παιδιών ο τοπικός Σύλλογος Δασκάλων «Αριστοτέλης», η Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας, το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών, η ΚΕΕΡΦΑ, ο Συντονισμός για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό, η Λαϊκή Επιτροπή 4ου Διαμερίσματος του ΚΚΕ, η Λαϊκή Συνέλευση Σεπολίων, η ΟΡΜΑ και το στέκι «Δίστομο», ενώ την κινητοποίηση στήριξαν η ΛΑ.Ε. και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Την ίδια ώρα κάποια στενά παρακάτω φασίστες πυροβολούσαν με αεροβόλο από το μπαλκόνι τους εναντίον ομάδας αντιφασιστών που μοίραζε τρικάκια, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί κανείς. Η αδράνεια της αστυνομίας που ήταν παρούσα 100 μέτρα παρακάτω έξω από το 144ο Δημοτικό -κι ενώ της καταγγέλθηκε αμέσως το περιστατικό- ήταν χαρακτηριστική. Η συνέχεια δόθηκε με μια μαζική αντιφασιστική πορεία από αντιεξουσιαστές και μέλη της τοπικής Λαϊκής Συνέλευσης στις 14/11, όμως είναι προφανές πως οι φασιστικές προκλήσεις στη συγκεκριμένη περιοχή απαιτούν συνέχεια και συστηματική παρουσία της κοινωνικής και πολιτικής Αριστεράς. Σ’ αυτή την κατεύθυνση, στην επόμενη συνέλευσή του την Κυριακή 26/11 το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών έχει καλέσει γονείς από το 144ο Δημοτικό, προκειμένου να συζητήσουμε για τη συνέχεια.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία