Μείωση μισθών – Καταπάτηση συμβάσεων: Απάντηση τώρα στην επίθεση κυβέρνησης-εργοδοτών

Φωτογραφία

Τα στοιχεία του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) είναι αμείλικτα.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Οι μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα φθάνουν μέχρι το 35% από τις 14 Φλεβάρη του 2012, όταν ψηφίστηκαν τα μέτρα που συνοδεύουν τη νέα δανειακή σύμβαση. Την ίδια ώρα οι όροι εργασίας έχουν ανατραπεί ολοσχερώς και έχει επικρατήσει η μερική και η εκ περιτροπής εργασία. Από τις 14 Φλεβάρη και μετά υπογράφηκαν 58 επιχειρησιακές συμβάσεις με μειώσεις μισθών που αφορούν 2.714 εργαζομένους. Το ίδιο χρονικό διάστημα 3.817 επιχειρήσεις προχώρησαν σε νέες ατομικές συμβάσεις με το προσωπικό τους –17.557 άτομα– με μειώσεις μισθών που κυμαίνονται από 20% ως 28%. Χωρίς την υπογραφή των συμβάσεων τα κατώτερα όρια μισθού είναι στα 586 ευρώ και στα 510,95 ευρώ για τους εργαζόμενους ηλικίας κάτω των 25 ετών.

Αν σε αυτά συνυπολογίσουμε τα νέα μέτρα που έρχονται τον Ιούνη, με την περικοπή του 14ου μισθού και των αδειών και μέτρα με στόχο το σπάσιμο του πενθήμερου οκτάωρου, αλλά και τις νέες μειώσεις μισθών που θα επικρατήσουν από τα μέσα του Μάη με τη λήξη της τρίμηνης μετενέργειας σε πολλές κλαδικές συμβάσεις και την υπογραφή νέων ατομικών συμβάσεων, καταλαβαίνουμε ότι ο στόχος για μισθούς Βουλγαρίας θα έχει επιτευχθεί πλήρως. Οι μειώσεις θα είναι ανεξέλεγκτες και θα ξεπεράσουν το 40%.

Και λέμε θα έχει επιτευχθεί, γιατί αυτό που έχει ως τώρα καταφέρει να σταματήσει την κυβέρνηση είναι οι αγώνες μας. Και το επόμενο διάστημα πρέπει να τους ανατρέψουμε όλους όσους σχεδιάζουν να συνεχίσουν να κυβερνάνε με μνημόνια, οδηγώντας μας στην απόγνωση.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία