Μεγαλειώδης συγκέντρωση ενάντια σε διαθεσιμότητες και απολύσεις

Φωτογραφία

Εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μαζί με το συντονιστικό των υπό διαθεσιμότητα συναδέλφων τους, εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ), σχολικοί φύλακες, καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών και δάσκαλοι, δώσανε δυναμικό παρών στη συγκέντρωση έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), που καλούσαν η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας της, αλλά και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους ΟΤΑ (ΠΟΕ-ΟΤΑ) με 4ωρη στάση εργασίας, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) με 3ωρη στάση εργασίας και οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Πολιτισμού με 4ωρη στάση εργασίας.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.
Πάνω από 3.000 εργαζόμενοι συμμετείχαν στη συγκέντρωση, παρά την καταστολή των ΜΑΤ μπροστά στο ΣτΕ, όπου εκδικαζόταν προσφυγή των Ομοσπονδιών ενάντια στη διαθεσιμότητα. Το σχέδιο της κυβέρνησης και της αστυνομίας να μην ενωθούν οι δύο συγκεντρώσεις των Ομοσπονδιών, κρατώντας ανοιχτό σε κυκλοφορία το μεγαλύτερο τμήμα της Πανεπιστημίου όπου στεγάζεται το ΣτΕ και με χρήση χημικών και ξύλου με τα γκλομπ, απέτυχε. Οι εργαζόμενοι άντεξαν και μαζί με καθηγητές που φτάσανε με λεωφορεία από την επαρχία (Θεσσαλονίκη, Εύβοια, Ιωάννινα κ.α.), πραγματοποίησαν πορεία ως το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Από εκεί η πορεία των εργαζομένων ξανακατέβηκε στο ΣτΕ.
 
Οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν όσο μπορούν πιο συντονισμένα και για τις θέσεις εργασίας τους και για τη δημόσια παιδεία. Επόμενος σταθμός το «Καραβάνι ζωής, ρήξης και ανατροπής», δηλαδή η μηχανοκίνητη πορεία διαθέσιμων που θα ξεκινήσει την Πέμπτη 13 Φλεβάρη από την Αλεξανδρούπολη και θα κάνει στάσεις σε πολλές πόλεις. Την ίδια μέρα θα πραγματοποιήσει μηχανοκίνητη πορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και της Λάρισας. Την επόμενη μέρα, Παρασκευή 14 Φλεβάρη, θα συνεχίσει και αφού γίνει μηχανοκίνητη πορεία το πρωί στη Λαμία, το απόγευμα στις 16.00 θα φτάσει στην Αθήνα, όπου και θα γίνει η τελευταία πορεία προς το ΥΔΜΗΔ.
 

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία