ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗ «ΔΙΑΠΛΟΚΗ»: Με τον πόλεμο για τον έλεγχο των τηλεοπτικών καναλιών να μαίνεται και μέσα στον ορυμαγδό αποκαλύψεων για τους εμπόρους της παραδημοσιογραφίας (που εκβίαζαν για να παίρνουν κρατική διαφήμιση, που από υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής και της Δεξιάς ήθελαν να γίνουν «λιβανιστήρια» της κυβέρνησης για να συντηρούν λαθρόβιες φυλλάδες και ιστοσελίδες), ήρθαν στο φως και τα 4 ραντεβού του Α. Τσίπρα με τον Σ. Ψυχάρη το 2014, μέσα από ένα γλαφυρό ρεπορτάζ του κυριακάτικου Βήματος για τη «γάτα των Ιμαλαΐων». Οι άκρως μυστικές συναντήσεις των δύο ανδρών αφορούσαν τα θαλασσοδάνεια του ΔΟΛ και του ίδιου του μεγαλοεκδότη, για τα οποία σήμερα διώκεται ποινικά, καθώς και τη διαχρονική υποστήριξη του συγκροτήματος σε διάφορους πρωθυπουργούς, στη γνωστή λογική των «αλληλοεξυπηρετήσεων» μεταξύ αστικών κομμάτων και καθεστωτικών μίντια. Παρά την ανταλλαγή χαρτοπόλεμου ανάμεσα στο Μαξίμου και τον ΔΟΛ για το ποιος τελικά ήταν ο αιτών και ποιος ο παραλήπτης της εκδούλευσης, η ουσία είναι αλλού, όπως σωστά επισημαίνει και η ανακοίνωση της ΛΑΕ: «Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ, τα μέλη και τα στελέχη του, έδιναν, ως ριζοσπαστική αξιωματική αντιπολίτευση, μάχη ενάντια στη διαπλοκή, ο Α. Τσίπρας ακολουθούσε μια παράλληλη γραμμή συναλλαγών παρασκηνίου με το μιντιακό κατεστημένο». Αυτή είναι η αλήθεια, όσο και να φωνάζουν τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ που μιλούν για «πολιτικό εκβιασμό» κατά του «ηγέτη» που δήθεν «πολεμά τη διαπλοκή» αλλά έφτιαχνε (με το ζόρι;)... εσπρέσο στον εκδότη.

ΣΤΕΡΕΥΕΙ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ
Σε... αποκριάτικη παρέλαση της λεγόμενης «Κεντροαριστεράς» μετατράπηκε το 2ο Συνέδριο του Ποταμιού, που ολοκληρώθηκε με την επανεκλογή του Σ. Θεοδωράκη στη θέση του προέδρου. Από τον Σημίτη (που αποθεώθηκε) και τον ΓΑΠ μέχρι τη Φώφη, το Θεοχαρόπουλο και τους περισσότερους «ποταμίσιους» ομιλητές, όλοι συμφώνησαν στην ανάγκη ανασύνθεσης του χώρου ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ και στη δημιουργία ενός τρίτου ισχυρού πόλου. Όπως είπε χαρακτηριστικά στην εισήγησή του και ο Θεοδωράκης, το Ποτάμι θα παραμείνει «αυτόνομο» αλλά είναι θετικός στην προοπτική ενός «Κοινοβουλίου του Κέντρου», δηλαδή ενός πολιτικού σχηματισμού που θα στεγάσει όλες τις ομαδοποιήσεις και τα στελέχη του «ακραίου Κέντρου». Υπέρ της σύμπραξης με ευρύτερες «προοδευτικές» δυνάμεις τάχθηκε και ο Σ. Λυκούδης, ενώ ο Χ. Θεοχάρης άσκησε κριτική στην ηγεσία για τα χαμηλά ποσοστά, κάνοντας λόγο για «τρία Ποτάμια», όμως αποδοκιμάστηκε από αρκετούς συνέδρους και παραιτήθηκε από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος. Την άποψη για θετική ανταπόκριση στα ανοίγματα του Κ. Μητσοτάκη, που επίσης χαιρέτισε στο συνέδριο, υποστήριξε ανοιχτά ο Ι. Φωτήλας, ο οποίος πρότεινε μια προγραμματική σύγκλιση του κόμματος με τη Νέα Δημοκρατία. Τη στιγμή που η επιρροή του Ποταμιού συρρικνώνεται δραματικά –με κάποια στελέχη του να ετοιμάζονται για άλλες «πολιτείες»– η συμμετοχή στις διεργασίες του «μεσαίου χώρου» φαντάζει η μόνη επιλογή για να μη στερέψει εντελώς η «κοίτη» του. 

ΕΞΩ ΟΙ ΜΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ
Ξημερώματα Σαββάτου 27/02, στην πλατεία Εξαρχείων πραγματοποιήθηκε επίθεση με μαχαίρι σε 3 μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου που συμμετέχουν στον κατειλημμένο κοινωνικό χώρο Κ*ΒΟΞ. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, δράστες είναι άτομα από τα κυκλώματα της μαφίας των ναρκωτικών που λυμαίνονται την ιστορική γειτονιά εδώ και χρόνια. Πίσω από τη διαστρεβλωμένη εικόνα περί «άβατου αναρχικών», που τόσο αγαπούν τα δελτία ειδήσεων, το περιστατικό αυτό ανέδειξε και πάλι ότι η περιοχή δεν είναι καθόλου «άβατο» για τους εμπόρους ναρκωτικών και τον υπόκοσμο. Με την ανοχή της ΕΛ.ΑΣ., παρά τις συνεχείς καταγγελίες κατοίκων και συλλογικοτήτων των Εξαρχείων, κάποιοι σκορπούν το θάνατο ανενόχλητοι, σε μια γειτονιά που έχει συνδεθεί με την πολιτική ανυπακοή, τα αυτοοργανωμένα κοινωνικά και πολιτιστικά εγχειρήματα, και βολεύει εξαιρετικά το καθεστώς να μετατρέπεται σε χώρο παρανομίας. Οι κάτοικοι και οι συλλογικότητες της περιοχής, όπως π.χ. η Λαϊκή Συνέλευση Εξαρχείων, με συνεχείς δράσεις (όπως η πρόσφατη συναυλία στην πλατεία) στέκονται ανάχωμα σε όλες τις απόπειρες υποβάθμισης της γειτονιάς τους (κρατική καταστολή και αστυνομοκρατία, ναρκοεμπόριο, «τυφλούς» βανδαλισμούς και χουλιγκανικές επιθέσεις). Στον αγώνα τους να παραμείνουν τα Εξάρχεια ένας τόπος όπου οι άνθρωποι ζουν, εργάζονται, αντιστέκονται και διασκεδάζουν όλοι μαζί και ελεύθερα, χρειάζονται την υποστήριξη όλων μας.