Μικρά Αντιρατσιστικά

Φωτογραφία

Ο Λοβέρδος ανακοίνωσε τη δημιουργία ξεχωριστών χώρων νοσηλείας στα νοσοκομεία για μετανάστες που πάσχουν από μεταδοτικά νοσήματα, ώστε να μη μεταδίδονται αυτά σε άλλους ασθενείς! Πρόκειται για την πιο ρατσιστική πολιτική διαχωρισμού, που δεν έχει στόχο να προστατέψει κανέναν άλλο εκτός από το ρατσιστικό δηλητήριο με το οποίο η κυβέρνηση του Παπαδήμου πασχίζει να ποτίσει την κοινωνία.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
επιμέλεια: Έλενα Παπαγεωργίου

***
Τα νοσοκομεία έχουν όλα τα μέσα για να εμποδίζουν τη μετάδοση μεταδοτικών νοσημάτων μέχρι σήμερα και προφανώς αυτά δεν μεταδίδονται αποκλειστικά και μόνο από τους μετανάστες, αλλά και από Έλληνες φορείς. Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού των νοσοκομείων θα χρειαστεί για άλλη μια φορά να βάλουν στη θέση του το ρατσιστή Λοβέρδο, όπως και με την απεργία πείνας των 300, την απόπειρα απεργοσπασίας του αγώνα των εργαζομένων στους δήμους λόγω «υγειονομικής βόμβας», τις δηλώσεις του για τις ιερόδουλες μετανάστριες που μεταδίδουν τον ιό του AIDS σε Έλληνες οικογενειάρχες και χρειάζεται να απελαθούν! Τελικά οι ΠΑΣΟΚοι εντολοδόχοι του μνημονίου Λοβέρδος, Χρυσοχοϊδης και ΣΙΑ εξελίσσονται στους πιο επικίνδυνους ρατσιστές και πρέπει να φεύγουν μια ώρα αρχύτερα.

 

***

Η καταπάτηση κάθε έννοιας αξιοπρέπειας και ελευθερίας, με τις βίαιες προσαγωγές των φτωχών μεταναστών μικροπωλητών, έχει γίνει συνήθεια στην περιοχή της Ροτόντας στη Θεσσαλονίκη. Παρά τις αντιδράσεις και τις διαμαρτυρίες των περαστικών, αστυνομικές δυνάμεις μαζί με οχήματα του Δήμου Θεσσαλονίκης επιτίθενται αναίσχυντα σε ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν πού την κεφαλή κλίνει και δεν ενοχλούν κανένα. Προσπαθούν να πείσουν τους εμπόρους ότι οι μικροπωλητές φταίνε για την πτώση του τζίρου των καταστημάτων και όχι οι πενιχροί πια μισθοί που έχουν μειωθεί κατά 50%...

 

***

Η αντιρατσιστική πρωτοβουλία Κορίνθου πραγματοποίησε το Σάββατο 24 Mάρτη «Γιορτή δρόμου» ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό. Τα μέλη της πρωτοβουλίας διέσχισαν με τη συνοδεία ήχων από σφυρίχτρες και κουζινικά τους κεντρικούς δρόμους και πεζόδρομους της πόλης, στέλνοντας το αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό τους μήνυμα της παγκόσμιας μέρας κατά του ρατσισμού.

 

***

Σοκ προκάλεσε το μήνυμα που δημοσιοποίησε στο Facebook, με αφορμή την εγκατάσταση κέντρου υποδοχής μεταναστών σε στρατόπεδο της Κοζάνης, περιφερειακός σύμβουλος της ΝΔ, γράφοντας ότι θα κάνει… χρωμοσαμπουάν τους μετανάστες που θα στείλει στην πόλη του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Συγκεκριμένα ο Τοπαλίδης Στέφανος έγραψε: «Κάποιοι κατάφεραν να κάνουν σαπούνι. Εγώ με μερικούς έγχρωμους θα κάνω χρωμοσαμπουάν». Ο φασισμός απλώνει σιγά-σιγά τα πλοκάμια του. Χρειάζεται απάντηση με μαζική αντιφασιστική-αντιρατσιστική δράση.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία