Μικρά Αντιρατσιστικά

Φωτογραφία

Αστυνομικοί πλησίασαν στη Φωκίωνος Νέγρη μετανάστες και τους ζήτησαν να τους ακολουθήσουν. Οι αστυνομικοί παρέσυραν τους μετανάστες στο στενό της οδού Χαιρωνείας, μακριά από τα βλέμματα του κόσμου κι εκεί τους έσπασαν στο ξύλο, χωρίς να τους ζητήσουν τα νομιμοποιητικά τους έγγραφα. Αυτή είναι καινούργια τακτική της αστυνομίας. Βαράμε αλύπητα όποιον μας έρθει. Και μετά τους πειράζει που τους λένε Χρυσαυγίτες με στολή!

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
επιμέλεια: Έλενα Παπαγεωργίου

***
Επίθεση φασιστών τραμπούκων της Χρυσής Αυγής δέχτηκε στις 3/5 το βράδυ ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος (Κάιν), καθώς μοίραζε αντιφασιστικά φυλλάδια σε κεντρικό σημείο του Παλαιού Φαλήρου. Ευτυχώς κατάφερε να τους ξεφύγει. Το αυγό του φιδιού γίνεται όλο και πιο επικίνδυνο. Χρειάζεται ολόκληρη η κοινωνία, αλλά ιδίως η Αριστερά να το αντιληφθεί και να αντιδράσει έγκαιρα.

 

***

Oι ροδακινοπαραγωγοί των Νομών Ημαθίας και Πέλλας εξέδωσαν ανακοίνωση-πρόσκληση και την έστειλαν σε περιφέρειες, δήμους και ΜΜΕ, καλώντας ενδιαφερόμενους ανέργους από όλη την Ελλάδα να δουλέψουν για τέσσερις μήνες στην περιοχή. Παρουσιάστηκαν 27 Έλληνες και 4.800 Αλβανοί. Κατά τα άλλα οι ξένοι μας παίρνουν τις δουλειές…

 

***

Η ΟΛΜΕ εξέδωσε ανακοίνωση καταδίκης της επίθεσης που έκανε η Χρυσή Αυγή στην εκπαιδευτικό που οργάνωσε αντιρατσιστική επίσκεψη μαθητών του σχολείου της στο σχολείο εκμάθησης ελληνικών σε μετανάστες «Οδυσσέας». «Η αποκάλυψη και η απομόνωση των φασιστικών ιδεών είναι καθήκον κάθε εκπαιδευτικού, κάθε δημοκράτη πολίτη που παλεύει για μια κοινωνία ισότητας και αλληλεγγύης», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

***

Στις 23 Μάη δικάζεται μετά από 5 αναβολές η Χρυσαυγίτισσα Θέμις Σκορδέλη, κατηγορούμενη για συνέργεια σε μαχαίρωμα εναντίον Αφγανού πρόσφυγα. Η Σκορδέλη, 8η σε σταυρούς με τη λίστα της Χρυσής Αυγής στην Α’ Αθήνας, απέτυχε να αποκτήσει βουλευτική ασυλία για να τη βγάλει καθαρή. Κρίμα η κοπέλα. Είχε τόσα φόντα να εξελιχθεί στην ιεραρχία...

 

***

«Εγέρθητι» ήταν το στρατιωτικό παράγγελμα του νεοναζί καραγκιόζη προς τους δημοσιογράφους, που βρίσκονταν στη συνέντευξη Τύπου του Μιχαλολιάκου το βράδυ των εκλογών. «Όλοι όρθιοι σε ένδειξη σεβασμού στον Αρχηγό μας. Έτσι κάνουμε εμείς οι Χρυσαυγίτες» ήταν η λακωνική επεξήγηση. Οι δημοσιογράφοι αποχώρησαν διαμαρτυρόμενοι. Για την ακρίβεια, παρευρίσκονταν λιγοστοί δημοσιογράφοι, καθώς όλοι οι υπόλοιποι δεν είχαν μπει στην αίθουσα, αφού η Χρυσή Αυγή έθετε ως προαπαιτούμενο την απευθείας μετάδοση της συνέντευξης, μην τυχόν και χάσουμε κανένα κόμμα από το φασιστικό παραλήρημα. Την επόμενη μέρα, ο νεοναζί υπόδικος «υπεύθυνος Τύπου» Κασιδιάρης εξηγούσε στο φιλικό κανάλι STAR, που τον πρόβαλε: «Θα απαιτούμε και να εγείρονται και να πέφτουνε και για κάμψεις, όπως κάνουνε στο στρατό». Μπράβο στον STAR! Άξιος ο μισθός σας!

 

***

Στον αντίποδα, δημοσιογραφικές ενώσεις όπως η ΠΟΕΣΥ, η ΠΟΣΠΕΡΤ και η ΕΣΗΕΑ, εξέδωσαν καταγγελίες για τη Χρυσή Αυγή. Αντιγράφουμε από την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ: «Καλούμε τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ και όλους τους πολίτες της χώρας να μην υποτιμήσουν –ως δήθεν γραφικό– το φασιστικό φαινόμενο και να αγωνίζονται κάθε στιγμή για την προάσπιση της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων τους κατά τη διάρκεια της δουλειάς τους. Οι δημοσιογράφοι δεσμεύονται μόνο από τους συνταγματικούς κανόνες της χώρας μας, τη δημοκρατική τους συνείδηση και τις Αρχές Δεοντολογίας του Δημοσιογραφικού Επαγγέλματος. Στην απειλητική κραυγή του κ. Μιχαλολιάκου “ερχόμαστε”, απαντάμε: Δεν σας φοβόμαστε. Αποκαλύπτουμε το ρόλο σας. Δεν θα σας περάσει».

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία