Μικρά Αντιρατσιστικά

Φωτογραφία

Την Παρασκευή 7/9 μεταφέρθηκε η δίκη του Κασιδιάρη για συνδρομή σε μαχαίρωμα και ληστεία σε βάρος μεταπτυχιακού φοιτητή το 2007. Εκεί θα ζητηθεί η άρση της βουλευτικής ασυλίας του, για να μπορέσει να γίνει εξ αναβολής η δίκη σε νέα ημερομηνία και το αίτημα θα διαβιβαστεί στη βουλή από τον εισαγγελέα της έδρας. Για να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου, ο Κασιδιάρης, ενώ γνωρίζει ότι εκ μέρους του θύματός του και του δικαστηρίου το νωρίτερο που η άρση της ασυλίας του μπορεί να ζητηθεί είναι μόλις ξεκινήσει η δίκη, έκανε αίτηση «οικειοθελούς» άρσης της ασυλίας του μόλις την Τετάρτη 29/8 στον Εισαγγελέα Εφετών. Δεν παρέλειψε, όμως, να ζητήσει επίσης την άρση των περιοριστικών όρων που ισχύουν για τον ίδιο (να δίνει το παρών κάθε 1η και 15η του μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα), τα οποία θα κριθούν από το Συμβούλιο Εφετών. Η εισαγγελέας της έδρας έχει ήδη γνωμοδοτήσει αρνητικά στο αίτημα του αρχιναζί. Παρότι το πιο πιθανό είναι ο Κασιδιάρης στο Αστυνομικό Τμήμα, όπου πρέπει να παρουσιάζεται, να πίνει καφέ με φιλαράκια του και καθημερινά, ελπίζουμε το Συμβούλιο Εφετών να συμφωνήσει με τη γνώμη της εισαγγελέως πως ο κατηγορούμενος νεοναζί δεν είναι υπεράνω πάσης υποψίας και να διατηρήσει τους περιοριστικούς όρους...

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Έλενα Παπαγεωργίου

***

Στη «γιορτή» που έγινε στο Γράμμο και το Βίτσι, για τη λήξη του εμφυλίου, ο χρυσαυγιότατος μητροπολίτης, κλείνοντας το λόγο του, στράφηκε στους Χρυσαυγίτες, «αυτά τα παιδιά τα καλά, τα αγωνιστικά», όπως τα αποκάλεσε κατά λέξη, με «την ευχή και την προσευχή»: «Να μην αργήσει ο καιρός που τις μαύρες μπλούζες που φοράτε, τώρα που αγωνίζεστε, θα τις αντικαταστήσετε με γαλάζιες και άσπρες μπλούζες. Αυτή είναι η ευχή μου». Δεν νομίζουμε ότι χρειάζεται να σχολιάσουμε κάτι εμείς.

***

Από όλη την Ισπανία, συμπεριλαμβανομένης της Γαλικίας και της Καταλονίας, 1.650 γιατροί ανακοίνωσαν ότι αρνούνται να συμμορφωθούν με τις διατάξεις του ισπανικού Υπουργείου Υγείας να μην παρέχουν ιατρική περίθαλψη στους μετανάστες. Επέμειναν ότι οι ιατρικοί όρκοι και οι ηθικές υποχρεώσεις τους ξεπερνούν κάθε κυβερνητική εντολή. Ας πιάσει τόπο, κάπου πάνω στη γη, κι εκείνος ο έρμος ο όρκος του Ιπποκράτη!

***

Την Κυριακή 26 Αυγούστου πάνω από 150 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Λόφο Yongah στην Αυστραλία, κοντά στο κέντρο κράτησης μεταναστών, για να διαμαρτυρηθούν για το βασανισμό, την επ’ αόριστον κράτηση και την επαναπροώθηση προσφύγων. Η Mελίντα Ιωσήφ αναφέρει: «Είχαμε μεγάλα πανό που ανέγραφαν μηνύματα όπως “Ελευθερώστε τους πρόσφυγες” και πετάξαμε μπαλόνια ηλίου, με μηνύματα γραμμένα προς αυτούς. Όλα αυτά έγιναν ορατά από τους πρόσφυγες, τους οποίους εντοπίσαμε στο λόφο στο “χώρο αναψυχής” τους. Δόθηκε επίσης μια ραδιοφωνική εκπομπή, που μπορούσε να ακουστεί μέσα στο κέντρο κράτησης».

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία