Μικρά Αντιρατσιστικά

Φωτογραφία

Την αντίθεση των Ελλήνων πολιτών με την ακραία ρητορεία και τις επιθέσεις της Χρυσής Αυγής κατά των μεταναστών και των παιδιών τους ανέδειξε η δημοσκόπηση της Κάπα Research. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Το Βήμα», οι πολίτες διαφωνούν με την… αιματολογική οπτική των μελών της Χρυσής Αυγής, καθώς το 63% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι Έλληνας είναι εκείνος ο οποίος έχει λάβει ελληνική παιδεία. Αντίθετα μόνο το 32,5% θεωρεί ότι Έλληνας είναι όποιος έχει Έλληνες γονείς. Τέλος, το 67,5% των ερωτηθέντων ζητά να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή, αν εξακολουθήσει να παραβιάζει τη νομοθεσία.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Έλενα Παπαγεωργίου

***

Την κατάλληλη απάντηση έλαβε χρυσαυγίτης από την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, η οποία κατήγγειλε την τραμπούκικη επίθεσή του ενάντια σε εργαζόμενο μετανάστη στο εργοστάσιο της Ανακύκλωσης. «Δεν θα ανεχτούμε την τρομοκρατία. Δεν θα δεχτούμε τη διάσπαση των εργαζομένων σε Έλληνες και ξένους. Οι δεσμοί που ενώνουν τους εργάτες σαν μια γροθιά, ανεξαρτήτως φυλής και θρησκεύματος, γεννήθηκε μέσα από την κοινή, σκληρή και μακρόχρονη πάλη τους απέναντι στο κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις και τα τσιράκια του», έγραψε στην ανακοίνωσή της.

***

Μετανάστης βρέθηκε σε ημιλιπόθυμη κατάσταση την Κυριακή 4/11 το πρωί, αλυσοδεμένος από το λαιμό, από κατοίκους της περιοχής Αμπελάκια της Σαλαμίνας, που ειδοποίησαν αμέσως το ΕΚΑΒ και την αστυνομία. Μάλιστα η αλυσίδα στο λαιμό του ήταν τόσο σφιχτά δεμένη, που χρειάστηκε ειδικό μηχάνημα της πυροσβεστικής για να κοπεί. Δράστης ο εργοδότης του Γιώργος Σγούρδας, ο οποίος είχε διατελέσει δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος Αμπελακίων την περίοδο 2002-2006 με το δημοτικό συνδυασμό «Νέοι Ορίζοντες» που υποστήριζε η Νέα Δημοκρατία. Να μην ξεχνάμε ότι παλαιότερα η Νέα Δημοκρατία τύπωνε και τα φυλλάδια της Χρυσής Αυγής...

***

Εντολή να επισπευσθούν οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο μελών της Χρυσής Αυγής, που κατονομάστηκαν από το ΚΚΕ ότι επιτέθηκαν σε μέλη της ΚΝΕ έξω από το ΕΠΑΛ Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, έδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Όπως περιέγραψε ο δημοτικός σύμβουλος, Σωτήρης Ζαριανόπουλος: «Όλα ξεκίνησαν, όταν μέλη του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) βρέθηκαν στο σχολείο προκειμένου να μοιράσουν προκηρύξεις και να ενημερώσουν τους μαθητές για την απεργία. Την ώρα εκείνη εμφανίστηκαν δύο μέλη της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι επιτέθηκαν λεκτικά και χτύπησαν τα μέλη του ΜΑΣ και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν. Τα θύματα ενημέρωσαν για το περιστατικό μέλη του ΠΑΜΕ, που βρίσκονταν στο εργοστάσιο της ΑΓΝΟ στην περιοχή και μετέβησαν στο σχολείο». Ελπίζουμε το επόμενο βήμα του ΚΚΕ να είναι η συμμετοχή του στις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις με την υπόλοιπη Αριστερά, όπως στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου.

***

Στις 11 Νοεμβρίου συμπληρώθηκαν πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Ισπανού αντιφασίστα Carlos Javier Palominο, ο οποίος δολοφονήθηκε εν ψυχρώ μέσα στο μετρό το 2007 από τον φασίστα Josué Estébane. Κάτοικοι της Μαδρίτης, τοπικές συλλογικότητες και αντιφασίστες, πραγματοποίησαν συγκέντρωση στη μνήμη εκείνου και όλων των θυμάτων του φασισμού.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία