Μικρά Αντιρατσιστικά

Φωτογραφία

«“Υγειονομικές βόμβες” είναι όσοι κλείνουν τα νοσοκομεία, αφήνουν τα παιδιά των ανασφάλιστων χωρίς εμβόλια και αναγκάζουν όλο και περισσότερους συμπολίτες μας να τρώνε από τα σκουπίδια και να κοιμούνται στους δρόμους. Κίνδυνος για την υγεία και την κοινωνία είναι όσοι βάζουν τα κέρδη των τραπεζών και των επιχειρήσεων πάνω από τα παιδιά που λιποθυμάνε από ασιτία στα σχολεία, πάνω από όσους καθημερινά αυτοκτονούν από απόγνωση κα ταπείνωση». Αυτό απάντησαν οι γιατροί της Λέσβου στη Χρυσή Αυγή, όταν αυτή τόλμησε να δημοσιεύσει φωτογραφίες με γιατρούς που περιθάλπουν άρρωστα μικρά παιδιά μεταναστών στην παιδιατρική κλινική, με σκοπό να… καταγγείλει το γεγονός. Εμείς τι άλλο να προσθέσουμε;

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Έλενα Παπαγεωργίου

***

Μετά την επίθεση φασιστών σε δύο νεαρούς σε καφετέρια στο Αίγιο, οργανώθηκε αντιφασιστική συγκέντρωση με τη συμμετοχή 100 ατόμων με παλμό και συνθήματα. Να μη μείνει μόνος του κανένας αγωνιστής απέναντι στους φασίστες!

***

Εκτός του δημοσιογραφικού ιστότοπου newsbomb.gr τέθηκε ο δημοσιογράφος και blogger Τάσος Θεοδωρόπουλος, επειδή ως διαχειριστής του blog που είχε στο γνωστό site ενέκρινε την ανάρτηση σχολίων αναγνωστών που απαντούσαν σε δημοσίευμα για δύο ομοφυλόφιλους αστυνομικούς από την Αχαΐα. Ο δημοσιογράφος έκρινε ότι το δημοσίευμα ήταν ομοφοβικό και ενέκρινε την ανάρτηση σχολίων αναγνωστών που απαντούσαν στο συγκεκριμένο δημοσίευμα. Η διεύθυνση του site απενεργοποίησε τους κωδικούς του δημοσιογράφου, διακόπτοντας έτσι τη συνεργασία μαζί του. Φαίνεται ότι στο site επιτρέπονται μόνο ομοφοβικά σχόλια.

***

«Ο ιδανικός άνθρωπος, ο πολίτης που είναι αξιότερος όλων τιμής, υπόληψης και προστασίας, για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ «Βίλα Αμαλία» είναι Πακιστανός-Αφγανός-Σομαλός κ.λπ., gay λαθρομετανάστης, που εκτρέφει καρέτα-καρέτα, ζει σε «κοινωνικό χώρο» και πουλάει απλωμένα στη λινάτσα τα λαθραία της Καμόρα». Αυτά λέει ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Φαήλος Κρανιδιώτης. Οποιαδήποτε ομοιότητα με τη ρητορική της Χρυσής Αυγής είναι συμπτωματική.

***

Το MEGA φιλοξένησε μια «αγανακτισμένη κάτοικο», η οποία κατήγγειλε τις «αθλιότητες» της κατάληψης στη Βίλα Αμαλίας. Θυμηθείτε ότι μια τέτοια «τυχαία» αγανακτισμένη κάτοικος σαν την Ελένη Παπαδοπούλου, που πρωταγωνιστούσε διαρκώς σε σχετικές εκπομπές και ρεπορτάζ όλων των καναλιών, ήταν και η υπόδικος Θέμις Σκορδέλη, που αργότερα, «όλως τυχαίως», κατέβηκε δύο φορές υποψήφια βουλευτής με τη Χρυσή Αυγή. Κατά τα άλλα τα ΜΜΕ δεν δίνουν βήμα στη Χρυσή Αυγή!

***

Ο βουλευτής της ΝΔ Πέτρος Δούκας πρότεινε: «Όλοι οι άνεργοι να κληθούν να δουλέψουν όπου τους χρειάζεται η Πολιτεία, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και ο Ιδιωτικός Τομέας. Από το να μαζεύουν ελιές (χιλιάδες τόνοι παραμένουν αμάζευτοι) ή άλλα αγροτικά προϊόντα, να καθαρίσουν τις παραλίες ή δρόμους, να φυτέψουν δένδρα, να κάνουν βοηθητικές εργασίες σε τεχνικά έργα». Να συμπληρώσουμε: Μήπως να μπουν και σε στρατόπεδα συγκέντρωσης σαν τους μετανάστες, για είναι εύκαιροι ανά πάσα στιγμή;

***

Στο Αγρίνιο η Χρυσή Αυγή προσπάθησε να οργανώσει συσσίτιο με πλήρη αποτυχία. Κανείς απολύτως δεν πήγε στην πλατεία για να πάρει τρόφιμα.

***

Ο πρόεδρος της Μίλαν, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σε δηλώσεις του εξέφρασε την αντίθεσή του με την τοποθέτηση του προέδρου της ΦΙΦΑ Σεπ Μπλάτερ ότι «οι παίκτες δεν πρέπει να φεύγουν από τον αγωνιστικό χώρο, όταν δέχονται ρατσιστική επίθεση». Μάλιστα ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός χαιρέτησε την κίνηση του Μπόατενγκ και των συμπαικτών του να αποχωρήσουν από το γήπεδο στο φιλικό παιχνίδι με την Προ Πάτρια. Καλά όταν οι «ξένοι» είναι πασίγνωστοι ποδοσφαιριστές και μάλιστα της δικής μας ομάδας. Με τους υπόλοιπους μετανάστες τι γίνεται κύριε Μπερλουσκόνι;

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία