Μικρά Αντιρατσιστικά

Φωτογραφία

Οι ιδεολογικοί απόγονοι των αυτουργών του ολοκαυτώματος είχαν το θράσος, με επικεφαλής τους το βουλευτή Λάρισας Αλεξόπουλο Χρυσοβαλάντη, να εμφανιστούν στην πλατεία της Τσαριτσάνης προκειμένου να καταθέσουν στεφάνι στο μνημείο, όμως οι κάτοικοι είχαν άλλη γνώμη. Έφτιαξαν ανθρώπινες αλυσίδες, οι οποίες εμπόδισαν τους φασίστες να πλησιάσουν το μνημείο, ενώ η γενική κατακραυγή ήταν τέτοια που τους εξανάγκασε τελικά να αποχωρήσουν άπραγοι. Με αποδοκιμασίες υποδέχτηκαν και οι κάτοικοι της Καρδαμύλης το βουλευτή της Χρυσής Αυγής κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων για την επέτειο της εξέγερσης των Μανιατών το 1821. Όταν κλήθηκε να καταθέσει στεφάνι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Δημήτρης Κουκούτσης το πλήθος άρχισε να τον αποδοκιμάζει φωνάζοντας "Έξω οι φασίστες".

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
επιμέλεια: Έλενα Παπαγεωργίου

***

Στο 5ο Λύκειο Ζωγράφου έγινε αναφορά από το διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε βάρος μιας καθηγήτριας επειδή… μπήκε στο σχολείο κρατώντας ένα φυλλάδιο που καλούσε σε αντιφασιστική κινητοποίηση. Έξω από το σχολείο γινόταν μοίρασμα από αντιφασίστες και το «έγκλημα» της καθηγήτριας ήταν ότι δεν έκρυψε ή δεν πέταξε το φυλλάδιο πριν μπει στο χώρο του σχολείου. Οι καθηγητές που εργάζονται μαζί της δήλωσαν τη συμπαράσταση τους στη συνάδελφό τους και εξέφρασαν δημόσια τη διαμαρτυρία τους για την διαταχθείσα από τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α' Αθήνας προκαταρκτική εξέταση.

***

Μικρή είναι η αύξηση των αυτοκτονιών στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη! Συγκεκριμένα, ένας χρήστης του Τwitter, έστειλε στον κ. Γεωργιάδη το link του ευρωπαϊκού ιστότοπου euro.who.int, στον οποίο παρουσιάζονται οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης στον τομέα της υγείας σε χώρες της ευρωπαϊκής επικράτειας.Σύμφωνα με τα στοιχεία του euro.who.int, οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί κατά 17%. Για τον κ. Γεωργιάδη πάντως αποτελεί «μικρή αύξηση».
***
Γίνεται ένας άνθρωπος, ο οποίος στο πόνημα του «Η άνοδος του Γ’ Ράιχ» επιχειρεί με τρόπο προκλητικό το στρογγύλεμα της ναζιστικής θηριωδίας και την ανασκευή των «ποικίλων ιστορικών μύθων που έχουν επικρατήσει γι’ αυτή», όπως μας ενημερώνει ο ίδιος στο οπισθόφυλλο, να συμβουλεύει το υπουργείο για τα λεπτά ζητήματα ιθαγένειας και μετανάστευσης; Και όμως γίνεται! Πρόκειται για τον σύμβουλο του υφ.Εσωτερικών Κωτούλα. Συγχαρητήρια κ.Σαμαρά για τους συνεργάτες σας!

***

Περισσότεροι από 100 κρατούμενοι στις στρατιωτικές φυλακές του Γκουαντανάμο βρίσκονται σε απεργία πείνας ως αντίδραση στις συνθήκες διαβίωσης, οι οποίες φαίνεται συνεχώς να χειροτερεύουν, αποκαλύπτει το Democracy Now. Οι λόγοι που οι κρατούμενοι αποφάσισαν να αντιδράσουν τώρα, ύστερα από τόσα χρόνια καταπίεσης και κακομεταχείρισης δεν έχουν εξακριβωθεί ακόμα. Αφορμή φαίνεται να είναι το γεγονός ότι οι φύλακες έψαξαν τα κοράνια των κρατουμένων, πράγμα που θεωρήθηκε ιεροσυλία. Η πραγματική αιτία, όμως, πρέπει να βρίσκεται κάπου ανάμεσα στην απελπισία των κρατουμένων από τα πολλά χρόνια φυλάκισης, την εναλλαγή αυτής της απελπισίας με την ελπίδα μιας αποφυλάκισης που δεν έρχεται ποτέ, το αίσθημα να βλέπουν τον συγκρατούμενό τους να πεθαίνει δίπλα τους, κι όλα αυτά σε μια φυλακή που σύμφωνα με την υπόσχεση της κυβέρνησης Ομπάμα θα έπρεπε να είχε κλείσει μέσα στο 2009.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία