Μικρά Αντιρατσιστικά

Φωτογραφία

Στα Χανιά, Χρυσαυγίτες τραμπούκισαν μετανάστες, τη στιγμή που το ΚΚΕ έκανε αντιφασιστική πορεία. Μετά κάθισαν σε μια καφετέρια και συνέχισαν να τραμπουκίζουν όλους τους περαστικούς. Δεν τους βγήκε σε καλό. Αντιφασίστες τους πήραν χαμπάρι και... σύντομα ο υποψήφιος βουλευτής Χανίων βρέθηκε παρέα με τα ψάρια. Ούτε στα Χανιά, ούτε πουθενά!

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Έλενα Παπαγεωργίου

***
Στις 14/4/1944, οι Γερμανοί ναζί μαζί με τα τάγματα ασφαλείας εκτέλεσαν στο Αγρίνιο 120 άτομα. Στις 14/4/2013, η Χρυσή Αυγή θέλησε να κάνει τη δική της νεοναζιστική συγκέντρωση στο Αγρίνιο. Η εκδήλωση αναβλήθηκε. Αγρινιώτες αντιφασίστες φρόντισαν ώστε οι σύγχρονοι ταγματασφαλίτες να μην προσβάλουν τη μνήμη των θυμάτων του ναζισμού.

***

Ο Τράγκας, στα εγκαίνια της εκπομπής του στον ΣΚΑΪ, φρόντισε να καλέσει ούτε έναν, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά τέσσερις Χρυσαυγίτες, για χάρη της πλουραλιστικής εκπροσώπησης όλων. Θέλει ο φασίστας να κρυφτεί κι η χαρά δεν τον αφήνει!

***

Ρατσιστικό επεισόδιο με πρωταγωνιστή οδηγό αστικού λεωφορείου του ΟΑΣΘ κατήγγειλαν έντεκα δικηγόροι στη Θεσσαλονίκη. Σε κείμενο που συνυπογράφουν, οι δικηγόροι αναφέρουν ότι ο οδηγός κατέβασε με τη βία δύο Αφρικανούς επιβάτες και στις διαμαρτυρίες άλλων επιβατών για τη συμπεριφορά του απάντησε απειλητικά ότι «είναι μέλος της Χρυσής Αυγής». Πού θα πάει; Θα το πνίξουμε το φίδι!

***

«Παιδιά μου, εσείς που γεννιέστε και μεγαλώνετε στην Ελλάδα και γίνεστε ξαφνικά άνθρωποι χωρίς χαρτιά, χωρίς πατρίδα μετά τα 18 σας, και δυστυχώς δεν… είστε Έλληνες, αλλά ούτε και ξένοι. Που μπορεί, γι’ αυτούς, να μην είστε καν άνθρωποι… κι ας έχετε ζήσει κι έχετε –σίγουρα– χύσει περισσότερο ιδρώτα στην Ελλάδα απ’ τον Γεώργιο Α. Παπανδρέου –όχι στην ποδηλασία– αλλά πλένοντάς μας τις σκάλες και τα σώβρακα. Όχι, δεν είν’ έτσι, η ράτσα μας, παιδιά μου. Σας ζητώ ένα μεγάλο συγνώμη, εκ μέρους τους». Παντελής Θαλασσινός.

***

Μετά από μήνες διαδηλώσεων υπέρ και κατά του γάμου των ομοφυλόφιλων, τελικά η γαλλική Γερουσία ενέκρινε την Τρίτη το βράδυ τη σχετική νομοθεσία. Η υπερψήφιση του άρθρου που νομιμοποιεί τους γάμους των ομοφυλόφιλων σε όλη τη χώρα είναι αποτέλεσμα μακροχρόνιων αγώνων του LGBT κινήματος. Άντε και στα δικά μας!

***

Η Χρυσή Αυγή συνεχίζει να «τρώει πόρτες». Τελευταία στις Μοίρες Ηρακλείου, όπου οι νεοναζί εμφανίστηκαν στη λαϊκή αγορά. Ο Εμπορικός Σύλλογος Μοιρών απάντησε με ανακοίνωση-καταγγελία ενάντια στον «περιφερόμενο θίασο των γνωστών τραμπούκων-φασιστοειδών της Χρυσής Αυγής». Ο Σύλλογος καταγγέλλει το θαυμασμό της ΧΑ για τον Χίτλερ και το ναζισμό, τονίζει ότι εχθρός των μικροεμπόρων δεν είναι οι αλλοδαποί συνάδελφοί τους, αλλά τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και καλεί το λαό των Μοιρών να απομονώσει τους ναζί…

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία