Μικρά Αντιρατσιστικά

Φωτογραφία

Με ανακοίνωσή της, η εταιρία παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών Village γνωστοποίησε ότι αποσύρει τη διαφημιστική της καμπάνια από την ιστοσελίδα newsbomb.gr. Οι λόγοι που οδήγησαν σ’ αυτή την κίνηση είναι ότι στο site υπάρχει άρθρο χωρίς υπογραφή, το οποίο έχει τίτλο: «Προστατέψτε τώρα τους νέους από την ομοφυλοφιλία όπως ο Πούτιν!». Παρά το γεγονός πως η Village δεν επέδειξε αντίστοιχη ευαισθησία, όταν στου Ρέντη φασίστες ξυλοκοπούσαν μετανάστες έξω από τις κινηματογραφικές αίθουσες, η απόσυρση αποτελεί απόδειξη πως πολλοί πελάτες της Village έχουν αντισεξιστικές ευαισθησίες και η «καλή εταιρία» δεν θέλει να τους χάσει.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
επιμέλεια: Έλενα Παπαγεωργίου

Ο Aρκτούρος επέστρεψε στη Χρυσή Αυγή τα 5.000 ευρώ που είχε λάβει. Βέβαια, τους πήρε περίπου μία εβδομάδα να το αποφασίσουν και αυτό έγινε μετά από έντονη κατακραυγή. Ακόμα κι έτσι, κάτι είναι κι αυτό.
***

Ο αριθμός 461 είναι σημαδιακός για όλα τα χωριά της Βιάννου. Με τόσα ματωμένα γράμματα και αριθμούς έχει γραφτεί η θυσία του μαρτυρικού αυτού τόπου. Όλα τα παιδιά που έτρεξαν στον 1ο Αγώνα Δρόμου Βιάννου, φόρεσαν μπλούζες που πίσω «έγραφαν» τον θλιβερό αριθμό που αντιστοιχεί στα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας στα χωριά της Βιάννου και της Δυτικής Ιεράπετρας. Δεν ξεχνάμε! Ποτέ ξανά φασισμός!
***

Στις 3 Σεπτέμβρη 2013, ο γραμματέας του ΕΕΚ Σάββας Μιχαήλ, μαζί με τον πρώην πρύτανη του ΕΜΠ Κωνσταντίνο Μουτζούρη, οδηγούνται σε δίκη μετά από μήνυση της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Οι κατηγορίες είναι παντελώς γελοίες. Για τον πρώτο, διατάραξη κοινής ειρήνης και διέγερση σε βιαιοπραγίες και αμοιβαία διχόνοια, επειδή υπέγραφε κάλεσμα του ΕΕΚ σε αντιφασιστική διαδήλωση. Για τον δεύτερο, συνδρομή σε ίδιου τύπου ενέργειες, επειδή επέτρεψε τη χρήση υλικοτεχνικού εξοπλισμού του ΕΜΠ από το indymedia (κατηγορία από την οποία έχει ήδη απαλλαγεί σε άλλες δίκες). Είμαστε στο πλευρό τους. Οι φασιστικές διώξεις δεν θα περάσουν.
***

Το site των εργαζομένων της ΕΘΕΛ που πρόσκειται στη Χρυσή Αυγή έγραψε για τη δολοφονία στο Περιστέρι του νεαρού από τον ελεγκτή, επειδή δεν είχε εισιτήριο: «Την ευθύνη για τον θάνατό του την έχει το θύμα και έβαλε σε κίνδυνο και άλλους». Το ξέρουμε ότι είναι μισάνθρωποι και μας το επιβεβαιώνουν με κάθε αφορμή. Το σωματείο έχει τίποτε να πει ή να κάνει γι’ αυτό; Άλλωστε δεν πάει πολύς καιρός που εργαζόμενοι στο αμαξοστάσιο της Νίκαιας απέτρεψαν προγραμματισμένη επίσκεψη φασιστών βουλευτών.
***

Διώκονται ποινικά εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο της Σάμου που αντέδρασαν στη ρατσιστική αιμοδοσία της Χρυσής Αυγής, τον περασμένο Απρίλη. Αυτό έγινε μετά από αναφορά της διοικήτριας του Νοσοκομείου Σάμου, Σίδερη, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σάμου εναντίον των εργαζομένων. Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Σάμου και οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν σε προκαταρκτική έρευνα και κάλεσαν τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο, Σταμάτη Φιλιππή, και την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Σάμου, Ουρανία Αποστόλου, στο πλαίσιο προανακριτικής διαδικασίας. Αντί να διώκονται οι ναζί, διώκονται οι γιατροί που θέλησαν να μείνουν πιστοί στον όρκο του Ιπποκράτη. Κράτος και φασίστες χέρι-χέρι για ακόμη μία φορά.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία