Μικρά Αντιρατσιστικά

Φωτογραφία

Ο φωτογράφος του Associated Press Δ.Μεσσήνης τράβηξε φωτογραφία μια γυναίκα να κλωτσάει ένα μικρό κοριτσάκι που παίζει ακορντεόν στον πεζόδρομο της Ακρόπολης, κοντά στον παρακείμενο σταθμό του Μετρό, μπροστά στα μάτια τουριστών. Γιατί; Επειδή ήταν Ρομά. Ο φασισμός και ο ρατσισμός καλλιεργούνται ασύστολα από κυβερνήσεις, κράτος και ΜΜΕ εδώ και πολλά χρόνια. Καιρός να τον ξεριζώσουμε!

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Έλενα Παπαγεωργίου

***

Με ναζιστικό χαιρετισμό μπροστά στο μνημείο ομαδικού τάφου Ελλήνων που εκτελέστηκαν από τους ναζί απάντησε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αντώνης Γρέγος σε πολίτες που διαμαρτύρονταν για την παρουσία της Χ.Α, υπό την προστασία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων στα Γιαννιτσά. Υπενθυμίζεται ότι για το βουλευτή αυτόν έχει ανακληθεί η άδεια κατοχής πυροβόλου όπλου και οπλοφορίας μετά το παρ’ ολίγον σοβαρότατο ατύχημα στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης. Για τέτοιο μπουμπούκι μιλάμε!

***

Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, είπε ότι θα μπορούσε ο Σαμαράς να συνεργαστεί με μια «σοβαρότερη Χρυσή Αυγή». Τι να εννοούσε άραγε; Ότι θα μαχαιρώνουν με γραβάτα;

***

Το όνειρο των αστικών τάξεων αρκετών χωρών της ΕΕ φαίνεται ότι θα εκπληρώσει τελικά η Νορβηγία, βάζοντας στην κυβέρνηση το ακροδεξιό, ρατσιστικό Κόμμα της Προόδου, τον πολιτικό σχηματισμό, δηλαδή, που μέχρι πρότινος φιλοξενούσε στους κόλπους του τον νεοφασίστα Μπρέιβικ, ο οποίος σκότωσε 77 άτομα, στην πλειονότητά τους παιδιά, σε κατασκήνωση του Εργατικού Κόμματος. Όσο για τις θεωρίες της «συνάντησης των άκρων» εξαφανίστηκαν μέσα σε μια νύχτα, όταν το «εξτρεμιστικό» πολιτικό κέντρο χρειάστηκε να εξασφαλίσει την εξουσία.

***

Στη συγκέντρωση που έκαναν οι χρυσαυγίτες στις Θερμοπύλες, σχημάτισαν τον μαίανδρο της Χρυσής Αυγής με δάδες. Υπενθυμίζεται ότι σβαστικοειδείς σχηματισμούς με δάδες συνήθιζαν να κάνουν –λέει–  οι 300 του Λεωνίδα, οι μακεδονικές φάλαγγες, οι μαχητές των Δερβενακίων και οι στρατιώτες του 1940 που, κατά τη χρυσαυγίτικη ναζιστική φιλολογία, δεν πολέμησαν το φασισμό, γιατί ήταν οι ίδιοι φασίστες!

***

Τέσσερις χιλιάδες χρυσές λίρες είχε ο πατέρας Πλεύρης σε θυρίδα. Από την κατοχή άραγε;

***

Με μια εξαιρετική ανακοίνωση ο «Σύνδεσμος Φιλάθλων ΠΑΟΚ Θύρα 4» έβαλε στη θέση της τη Χρυσή Αυγή, η οποία επιχείρησε να εκμεταλλευτεί το θέμα που προέκυψε, όταν ένας Αλβανός ποδοσφαιριστής της ομάδας πόζαρε με φανέλα του UCK. «Ο ΠΑΟΚ είναι ένας σύλλογος περήφανων μεταναστών, από αυτούς που ήρθαν σφαγμένοι και κυνηγημένοι σαν Έλληνες από την Τουρκία και όταν ήρθαν στην Ελλάδα τούς φέρθηκαν σαν σκουπίδια, αντιμετωπίζοντάς τους σαν Τούρκους. Μαθήματα δεν δεχόμαστε από κανέναν, ιδιαίτερα από άτομα που επιδιώκουν να καλύψουν την πολιτική γύμνια τους με τη συστηματική ενασχόληση με μαλακίες. Ξέρουμε πολύ καλά για τους “τουρκόσπορους” και τις “παστρικιές”, για την Επιτροπή Αποκαταστάσεως Προσφύγων και το πλιάτσικο από τους ντόπιους, για τις καταχρήσεις, τις εγκληματικές ενέργειες και τις αυθαιρεσίες των ορίτζιναλ Ελλήνων προς τους πρόσφυγες και τους φόνους που ανάγκασαν ολόκληρη τη Βουλή να ασχοληθεί με αυτό το θέμα στις 10 Νοεμβρίου του 1924». Τους ήρθε από κει που δεν το περίμεναν!

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία