Μικρά Αντιρατσιστικά

Φωτογραφία

Αναβλήθηκε η δίκη του Θανάση Κούρκουλα, μέλους της ΚΑΡ και του ΣΥΡΙΖΑ, λόγω παρέλευσης ωραρίου. Με την ανακοίνωση της ημερομηνίας της αναβολής από τον πρόεδρο του δικαστηρίου, εντοπίστηκαν στην αίθουσα του δικαστηρίου δύο κοπέλες με πολιτικά, που αμέσως ενημέρωσαν για την ημερομηνία της αναβολής ένστολο αξιωματικό της αστυνομίας που βρισκόταν στο διάδρομο εκτός της αιθούσης. Στη συνέχεια έφυγαν και οι τρεις μαζί και επιβιβάστηκαν σε δύο αυτοκίνητα χωρίς πινακίδες (ένα ATOS και ένα FIESTA χρώματος κίτρινου και κόκκινου), σταθμευμένα παράνομα έξω από το χώρο των δικαστηρίων. Καταλαβαίνουμε το ενδιαφέρον κάποιων υπηρεσιών για τη συγκεκριμένη δίκη. Το αξιοσημείωτο πάντως είναι η χρήση οχημάτων χωρίς πινακίδες για “υπηρεσιακούς λόγους».

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Έλενα Παπαγεωργίου
***
 
Με συνθήματα, όπως «Νομιμοποιήστε τους μετανάστες, σύνορα ανοιχτά για όλους τους εργάτες», «Όχι άλλες φυλακές κλείστε τα στρατόπεδα, βρείτε μας δουλειές», έγινε πορεία περίπου 500 αντιφασιστών στην Ξάνθη. Η πορεία αυτή ήταν το αποτέλεσμα μιας συνολικότερης καμπάνιας για το κλείσιμο των στρατοπέδων συγκέντρωσης και μιας συλλογικής συνεννόησης αντιρατσιστικών-αντιφασιστικών, ΛΟΑΤ ομάδων και πολιτικών οργανώσεων από τη Θεσσαλονίκη, την Ξάνθη, τη Δράμα και την Καβάλα.
 
***
 
Με επιτυχία έγινε, την Κυριακή 15 Δεκέμβρη, το αντιφασιστικό συλλαλητήριο την στο κέντρο των Χανίων. Λίγα μέτρα πιο πέρα, στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, είχαν συγκεντρωθεί λιγοστοί οπαδοί του κόμματος για να ακούσουν τις ομιλίες τριών βουλευτών. Ασφαλώς, η συγκέντρωση των χρυσαυγιτών δεν θα είχε πραγματοποιηθεί χωρίς τη βοήθεια της αστυνομίας!
 
***
 
Αλλά και στη Θάσο, ο στόχος της Αντιφασιστικής Κίνησης Θάσου επετεύχθη. Η πορεία κατάφερε να φτάσει απέναντι από τους φασίστες για να τους αποδοκιμάσει και να τους χαλάσει τα εγκαίνια. Έπρεπε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό για να τα καταφέρει -και τα κατάφερε. Οι χρυσαυγίτες, μάλιστα, είπαν ότι τα αντιφασιστικά συνθήματα και τα τραγούδια ακουγόντουσαν συνέχεια και παραπονέθηκαν ότι δεν σταμάτησαν ούτε κατά τη διάρκεια του αγιασμού! 
 
***
 
Στην Αθήνα, η Χρυσή Αυγή προσπάθησε να κάνει συγκέντρωση για να μην ανεγερθεί τζαμί στον Ελαιώνα, η οποία, όμως, κατέληξε σε φιάσκο.
 
***
 
Την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου, η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Ενάντια στα Κέντρα Κράτησης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου και συγκέντρωση-διαμαρτυρία έξω από το ΑΤ Ομονοίας (Γ Σεπτεμβρίου & Βερανζέρου), καταγγέλλοντας την απάνθρωπη και μακρόχρονη κράτηση προσφύγων και μεταναστών, που το μοναδικό τους “έγκλημα” είναι πως στερούνται νομιμοποιητικών εγγράφων, σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και αστυνομικά τμήματα. Ο εκπρόσωπος της «Κίνησης Απελάστε το Ρατσισμό» και του «Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών» Θανάσης Κούρκουλας αναφέρθηκε στην κράτηση ως έγκλημα που συντελείται για πολιτικούς λόγους και στις επαναπροωθήσεις στον Έβρο, μέχρι και Σύρων προσφύγων οι οποίοι χαρακτηρίζονται «λαθρομετανάστες». 
 
***
 
O Kασιδιάρης στη Βουλή, σε έξαρση ειλικρίνειας, είπε: «Το πρόβλημα σήμερα στη χώρα μας δεν είναι οι χαμηλοί μισθοί και οι χαμηλές συντάξεις, αλλά ότι σε λίγα χρόνια θα είμαστε μειοψηφία οι Έλληνες σε σχέση με τους λαθρομετανάστες». Όντως εναντίον ΟΛΩΝ ΜΑΣ...
 
***
 
Ο γγ των «Γιατρών του Κόσμου» Νικήτας Κανάκης προειδοποιεί για τις «παρενέργειες» που έχει ο ρατσισμός στην υγεία: «Σε αυτούς που λένε ότι το σύστημα υγείας πρέπει να είναι μόνο για αυτούς που είναι πολίτες της χώρας, δημιουργούν προβλήματα στους Έλληνες πολίτες που ταξιδεύουν. Η εικόνα που έχουμε από τα ιατρεία των “Γιατρών του Κόσμου” στις Βρυξέλες ή στο Παρίσι, είναι ότι αυξάνουν οι Έλληνες που πάνε σε αυτά. Ξεχνάνε ότι γινόμαστε μια χώρα μεταναστών και αυτό το ανόητο “μόνο για Έλληνες” το αντιμετωπίζουν οι Έλληνες που ταξιδεύουν ψάχνοντας να βρουν δουλειά και είναι ανασφάλιστοι σε μεγάλο βαθμό, και αντιμετωπίζουν το “μόνο για Βέλγους ή μόνο για Γάλλους”».
 

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία