Μικρά Αντιρατσιστικά

Φωτογραφία

Η «αντισυστημική» συμμορία της Χρυσής Αυγής εμφάνισε το βίντεο Μπαλτάκου αρκετούς μήνες μετά από την περιβόητη συνομιλία. Γιατί; Γιατί παζαρεύουν με απειλές και εκβιασμούς. «Δώσε μας αυτό, γιατί θα σου βγάλουμε το άλλο». Έτσι γίνονται οι αντισυστημικές δουλειές. Τίμια και «λεβέντικα». Άλλο τόσο «λεβέντικα» ο κ. Δένδιας απαγόρευσε τη δημοσιοποίηση νέων βίντεο, με την απειλή του αυτόφωρου ακόμα και για εν ενεργεία φασίστες βουλευτές. Αυτό είναι που λένε «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται». Τρέχα γύρευε τώρα τι γίνεται στα παρασκήνια…

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Έλενα Παπαγεωργίου

***

Μετά από ανείπωτη ταλαιπωρία στη θάλασσα, έφτασαν στην Κρήτη 400 μετανάστες που επέβαιναν σε πλοίο. Οι 150 πρόσφυγες από τη Συρία αφέθηκαν στην τύχη τους, ενώ άλλοι 200 από την Αίγυπτο κρατούνται ακόμα στον εντελώς ακατάλληλο –σχεδόν εγκαταλειμμένο– εκθεσιακό χώρο στην Αγυιά των Χανίων. Κοιμούνται κατάχαμα, με ελλιπή σίτιση, χωρίς θέρμανση. Το Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης έκανε έκκληση στα δημοκρατικά και ανθρωπιστικά αντανακλαστικά της κοινωνίας, να ενδιαφερθεί για την τύχη που περιμένει αυτούς τους ανθρώπους και να σταθεί στο πλάι τους.

***

Η υποχώρηση του Ν. Δένδια και η διακοπή των εργασιών στο Νοσοκομείο Αγία Βαρβάρα ως τις εκλογές, αποτελεί μια πρώτη σημαντική νίκη του κινήματος διεκδίκησης πλήρους επαναλειτουργίας του νοσοκομείου και ενάντια στην κατασκευή κέντρου κράτησης μεταναστών. Η άμεση κινητοποίηση αντιρατσιστικών και αντιφασιστικών κινήσεων, σωματείων της περιοχής και δημοτικών παρατάξεων της Αριστεράς, ανάγκασε και τους νυν μνημονιακούς δημάρχους Αγ. Βαρβάρας, Αιγάλεω και Χαϊδαρίου να καλέσουν σε κινητοποίηση τους πολίτες της περιοχής, ενόψει αυτοδιοικητικών εκλογών, παρά το γεγονός πως όταν έκλειναν οι περισσότερες μονάδες του νοσοκομείου από τον Α.Γεωργιάδη, οι συγκεκριμένοι δήμαρχοι ήταν απόντες. Η τοπική κοινωνία τάσσεται υπέρ της πλήρους επαναλειτουργίας του Νοσοκομείου Αγ. Βαρβάρα και αντιτίθεται στην παραχώρηση τμημάτων του στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης για οποιαδήποτε χρήση. Το Αγ. Βαρβάρα ανήκει στους φτωχούς και τους ασθενείς, ντόπιους και μετανάστες της Δυτικής Αθήνας και απαιτούμε την πλήρη επαναλειτουργία του.

***

Πέρασαν σχεδόν 14 μήνες από το πρωί της Δευτέρας 28 Γενάρη 2013, τότε που ένα 16χρονο παιδί, μαθητής στο 3ο Λύκειο Π. Φαλήρου, μαχαιρώθηκε από εξωσχολικά άτομα, πηγαίνοντας στο σχολείο του. Η ζωή του κινδύνευσε, ένα από τα τραύματα ήταν βαθύ, πολύ κοντά στην καρωτίδα. Η δίκη των φασιστοειδών, που ήταν προγραμματισμένη για τις 7/4, αναβλήθηκε για τις 22/4. Πολύς κόσμος συγκεντρώθηκε έξω από το Ειρηνοδικείο της Αθήνας για να δώσει ένα ηχηρό μήνυμα και να διώξει τους φασίστες από τα σχολειά και τις γειτονιές μας. Θα είμαστε εκεί και την επόμενη φορά.

 

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία