Μικρά Αντιρατσιστικά

Φωτογραφία

Στην πλατεία της Δροσιάς συγκεντρώθηκαν την Κυριακή 27/4 δεκάδες κάτοικοι για να διαδηλώσουν ενάντια στους φασίστες της Χρυσής Αυγής. Μια κίνηση που γίνεται για πρώτη φορά στα βόρεια των Αθηνών με πρωτοβουλία της Αντιφασιστικής Κίνησης Διονύσου. Περιπολικά, κλούβες της αστυνομίας, δυνάμεις των ΜΑΤ και αυτοκίνητα της ασφάλειας έζωσαν την πλατεία Δροσιάς. Ωστόσο οι διαδηλωτές αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν την πορεία διαμαρτυρίας στη λεωφόρο Σταμάτας. Αρχικά οι κλούβες της αστυνομίας έκλεισαν κάθετα τη λεωφόρο (στα 200 μέτρα από την πλατεία) για να μη συνεχιστεί η πορεία των διαδηλωτών. Έπειτα όμως από διαβουλεύσεις με τον επικεφαλής, οι διαδηλωτές απαίτησαν να πορευτούν μέχρι τη διασταύρωση της Ροδόπολης και το πέτυχαν!

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Έλενα Παπαγεωργίου

***

Σε στικάκι που βρέθηκε στο σπίτι του χρυσαυγίτη Τσαλίκη εντοπίστηκαν αρχεία που παρουσιάζουν αγαλματίδια και κοσμήματα, κατά πάσα πιθανότητα της ελληνιστικής εποχής. Τα αντικείμενα εκτιμώνται ως ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας και αναζητείται η προέλευσή τους προκειμένου να εντοπιστεί από ποια συλλογή λείπουν ή, ενδεχομένως, και από ποιο μουσείο. Και αρχαιοκάπηλοι οι ελληναράδες, λοιπόν;

***

Σε εκατοντάδες προσαγωγές προχώρησε η ΕΛΑΣ, που πραγματοποιεί επιχείρηση-σκούπα σε πολλές περιοχές της Αθήνας, στο πλαίσιο του σχεδίου «Ξένιος Δίας». Για ακόμη μία φορά εν όψει εκλογών προσπαθούν να αλλάξουν την ατζέντα. Μπα! Δεν θα πάρουμε!

***

Με απόφαση του ακροδεξιού δημάρχου της Βερόνα, Φλάβιο Τόζι, στο εξής όποιος προσφέρει φαγητό σε άστεγους στο κέντρο της πόλης θα μπορεί να τιμωρείται με πρόστιμο από είκοσι πέντε μέχρι και πεντακόσια ευρώ. Είμαστε μόλις δυο βήματα μακριά από το να αρχίσουμε να σκοτώνουμε αστέγους στο Νταχάου.

***

Η έκρηξη της εργατικής μαχητικότητας στην Κίνα αυξάνεται συνεχώς το τελευταίο διάστημα. Αλλά πέρα από αυτή την προφανή σημασία της είδησης, ένα σημαντικό στοιχείο είναι η μαζική συμμετοχή πλέον των μεταναστών εργατών στους αγώνες. Όσοι παραξενεύεστε για την ονομασία μετανάστες, δεν γνωρίζετε πιθανόν ότι οι εργάτες που έφευγαν από τα χωριά για τις πόλεις θεωρούνταν μέχρι πριν από κάμποσα χρόνια «λαθρομετανάστες» μια και το κινεζικό καθεστώς είχε επιβάλει εσωτερικά σύνορα και οι εργάτες αυτοί ήταν «παράνομοι» και μπορούσαν να απελαθούν από τις αστικές περιοχές. Βλέπετε, οι μεταναστευτικοί έλεγχοι στοχεύουν στη διαίρεση και στον έλεγχο της εργατικής τάξης, αδιαφορώντας αν οι μετανάστες είναι «αλλοεθνείς» η «ομοεθνείς». Και τέλος, τα 300 εκατομμύρια μεταναστών εργατών στην Κίνα είναι πολύ μεγαλύτερος αριθμός από όλο τον μεταναστευτικό πληθυσμό σε όλο τον υπόλοιπο πλανήτη (και χωρίς να «γεμίσει η βάρκα», όπως μας τρομοκρατούν οι απανταχού ρατσιστές).

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία