Μικρά Αντιρατσιστικά

Φωτογραφία

Στην Ξάνθη η αστυνομία επιχείρησε να συλλάβει μια πλανόδια πωλήτρια από την Κίνα και να κατασχέσει τα προϊόντα που πουλούσε. Ο κόσμος που ήταν κοντά της αντέδρασε αμέσως και η σύλληψή της αποφεύχθηκε. Ο κόσμος έχει καταλάβει πια ότι για τα προβλήματά του δεν φταίνε οι μετανάστες, αλλά οι τραπεζίτες!

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Έλενα Παπαγεωργίου

***

Ένα σχόλιο της Μαρίνας Γαλανού, προέδρου του σωματείου διεμφυλικών για την Conchita Wurst, την τρανς νικήτρια του φετινού διαγωνισμού της Γιουροβίζιον:
«Ως τρανς, θεωρώ αυτονόητο να υποστηρίξω το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού και της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας του κάθε ανθρώπου στον δημόσιο χώρο. Αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα. Θεωρώ, κατ’ αυτή την έννοια, αυτονόητο να υποστηρίξω την ελεύθερη εκδήλωση ταυτότητας της Conchita Wurst, και οποιουδήποτε προσώπου στον δημόσιο χώρο, όπως αισθάνεται, όπως νομίζει.Η επίκληση της “αισθητικής” (που είναι κάτι υποκειμενικό) στην προκειμένη περίπτωση, είναι άλλη μία εκδήλωση φοβικότητας και σαφώς εμπίπτει στην τρανσφοβία».

***

Δήλωση αποχώρησης Τ. Μηταφίδη από το debate του Ράδιο Θεσσαλονίκη:
«Κάποιοι δώσαμε τα καλύτερα χρόνια της ζωής μας για να υπάρξει σε αυτόν τον τόπο δημοκρατία. Η δημοκρατία και τα δικαιώματα έκφρασης ανήκουν σε αυτούς που τη σέβονται, όχι σε αυτούς που διέπραξαν εγκλήματα εις βάρος της, και εξακολουθούν να τα υμνούν. Εγώ με νεοναζί, με τους γόνους των χουντικών και των ταγματασφαλιτών, στην πόλη του ολοκαυτώματος, δεν κάθομαι. Θα μας φτύνουν από τους τάφους τους οι 50.000 εξοντωμένοι Εβραίοι συμπολίτες μας, οι Ρομά και οι αντιστασιακοί.
Η Θεσσαλονίκη ήταν η πρώτη αντιστασιακή πόλη στην Ευρώπη. Εγώ, τιμώντας την ιστορία αυτής της πόλης δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να προσφέρω σε αυτούς πρόσωπο. Ο ναζισμός δεν είναι άποψη, είναι με αποφάσεις του ΟΗΕ και των διεθνών δικαστηρίων, απαράγραπτο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, οι χρυσαυγίτες έχουν κηρυχτεί ανεπιθύμητοι σε αυτή την πόλη».
Εμείς το μόνο που μπορούμε να προσθέσουμε είναι ένα ηχηρό μπράβο!

***

Οι φασίστες της Χ.Α. παρήλασαν το Σάββατο 10/5 στους δρόμους του Κορυδαλλού και επιτέθηκαν στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Pasamontana. Κάποιοι σύντροφοι που ήταν μέσα τους απώθησαν. Ακολούθησε άμεση αντιφασιστική απάντηση, με κάλεσμα που έκανε το ίδιο το στέκι αμέσως μετά την επίθεση, στις 2 το μεσημέρι.
Ξεκινήσαμε την πορεία μας κατευθυνόμενοι προς τα γραφεία της Χ.Α., τα οποία, παρά το γεγονός ότι δεν έχουν πια πινακίδα, αποτελούν ορμητήριό τους σε περίπτωση επιθέσεων, και μετά κινηθήκαμε προς τον Κορυδαλλό, ακολουθώντας ακριβώς την ίδια διαδρομή που είχαν ακολουθήσει οι φασίστες. Έτσι μαζέψαμε όλες τις προκηρύξεις τους και σβήσαμε τα συνθήματα που είχαν γράψει. Θα μας βρίσκουν πάντα μπροστά τους!

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία